ONSDAG

Processed with VSCO with g7 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Processed with VSCO with g7 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Att försöka känna sinnersro och lugn nu är otroligt svårt. Man får verkligen ta dag för dag och göra det bästa av det man kan. Får vara glad över att man är frisk. Nu får vi se vad som beslutas om skolorna imorgon eller på fredag. Det är så många aspekter att ta hänsyn till. Tänk alla dessa barn som verkligen behöver skolan för att det är för stökigt hemma… Tänk alla dessa barn som har svårt för förändringar och behöver struktur och rutiner. Och såklart alla föräldrar som behövs på sina jobb inom vården men också i andra otroligt viktiga yrken för att vårt samhälle ska fungera.

Jag vet ju bara hur mycket jag oroas över situationen i mitt jobb. Hur ska vi lägga upp allting om skolorna stängs. Igår em körde Enzo fotbollsträning utomhus och jag njöt över att se hans glädje, och att något kändes som vanligt. Tycker det är vansinne att stänga ALLT för de som är friska. Mitt gym på jobbet stänger idag hörde jag så nu måste jag träna på annat vis. Vill inte tappa mina rutiner, speciellt inte i detta kaos.

Hur mår du? Kram/E

 1. Helena skriver:

  Läste ett så fint och tänkvärt inlägg på Underbara Claras insta:
  ”Frammanar mormor Rut och ser hennes arbetsamma trygga händer. Genom världskrig och kärnvapenhot och ransonering. Gott humör, rak rygg, aldrig sinande trötthet. Gud låt hennes arv leva vidare i mig. Det kunde ha varit SÅ mycket svårare och värre.”

  En kommentar under inlägget löd:
  I Finland har det tydligen börjat spridas en bild med texten ”Dina mor- och farföräldrar beordrades ut i krig. Du beordras att stanna hemma på soffan. Nog överlever du det här.”

  Det gav mig ett nyttigt perspektiv mitt i oron och känslan av kaos och uppgivenhet.

  1. Engla skriver:

   Ja så sant ❤️ Min mormor har gått igenom krig och flytt och är den coolaste och tryggaste människan jag vet 🙏🏻

 2. MiMi skriver:

  Hade ni inte en studsmatta? Tror jag minns en sån? Jättebra för hela familjen att hoppa! Sen har ni tillgång till frisk luft och vacker natur med!👍🏻

  1. Engla skriver:

   Ja det har vi 😊🙏🏻 Tro mig, vet att VI har det bra men oroar mig ändå för världen och hur många som påverkas negativt. Och så är jag en rutinmänniska som tycker det är läskigt när ens rutiner tas ifrån en. Skriver bara om mina känslor och funderingar. Kram

   1. MiMi skriver:

    Menade inget negativt alls. Var mer som ett pepp 🙂

    1. Engla skriver:

     Nej jag vet, ville bara förtydliga mitt inlägg innan det kommer en drös kommentarer 😅❤️🙏🏻

 3. M skriver:

  Förstår dig verkligen. Att det känns jobbigt när saker å ting stängs ner men tyvärr är inte alla hänsynstagande. Det är därför man måste ta till sådana generella regler. Folk går iväg till skola (dvs skickar sjuka barn) och går på gym etc uppenbart sjuka. Typ- lite hosta har väl inte dödat någon. Och då riskerar smittan att spridas med en väldig fart, som de säger ”vi måste skapa en ring runt de känsligaste”. Dessutom vet man i dagsläget inte riktigt hur hårt viruset också kan slå på friska- tex om man har problem med pollen/astma osv. Då riskerar många att behöva akut sjukvård. Jag tycker också det är jobbigt när rutiner bryts. Men vi får umgås med våra familjemedlemmar (i dag sa de tydligt att avstå social kontakter utanför den egna familjen än är det bästa just nu), och vara glada att vi inte är ensamma iaf. Träna hemma, med barnen på tomten, köp lite redskap och gör det till familjegrej. Jag har tex t-rexband hemma och de kan alla använda både man å barn. Ta tillfället i akt att ha mkt hemma-mysa kram i mass!

  1. Engla skriver:

   Ja jag ska köra cirkelträning med barnen. Har som tur lite vikter och band 💪🏼🙏🏻

   Kram ❤️

  1. Louise skriver:

   Precis! Och dessutom tror de ju att 50% av alla som har viruset ej har symptom och därmed smittar andra som kan bli sjuka av det. Därför måste även de som är synbart friska hållas isär och hemma. Om vi inte testar ALLA medborgare, sjuka och friska, kan vi inte veta vem som har det eller ej, därför dessa åtgärder.

   Denna artikel är intressant:
   https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/kJOrMj/studie-i-italiensk-by-halften-av-de-smittade-saknade-symtom

   1. Engla skriver:

    Jag undrar då bara hur länge vi ska vara isolerade isf? Flera månader?

    1. Louise skriver:

     Det vet nog ingen, men det stod idag att det kan handla om 12-18 månader.

     1. Engla skriver:

      Känns inte rimligt att stänga allt så länge. Konsekvenserna av det blir nog värre än viruset i sig

     1. Huh?! Var stod det? Crazy.. usch

      1. Engla skriver:

       Tror vi ska vara försiktiga och källkritiska mer än någonsin idag ❤️

       1. hanna skriver:

        Det är så lång tid det kommer att ta att ta fram ett vaccin. Fram tills dess kommer viruset att cirkulera, för så fungerar virus (eller tills vi fått en flockimmunitet, men det kommer att kosta så många människoliv att det är en linje som inte känns rimlig för något land.)
        De här åtgärderna handlar om att sprida ut antalet smittade/sjuka under så lång tid som möjligt för att vården (och samhället) ska klara den ökade belastningen, blir för många sjuka på en gång kollapsar sjukvården. Inte bara för de coronadrabbade – all vård påverkas. Du som ska föda barn påverkas, du som har en cancerbehandling inplanerad, du som får en hjärtinfarkt och du som ”bara” bryter benet eller har ett barn som gör det. Det finns inte resurser nog, inte utrustning, inte vårdplatser, inte personal eftersom de också är sjuka.
        Kan kurvan hållas nere under längre tid ökar chanserna att den ska mäkta med. Det är tuffa åtgärder, men ingen vill ha de scenarion som vi kan se på andra håll i världen. Rent praktiskt fungerar det kanske inte att stänga ner så stora delar av samhället en längre tid, men vad har vi för val? Kan vi göra det en tid, så är ändå mycket vunnet – eftersom det är ett nytt virus finns det ju ingen immunitet ännu, det är därför det slår så hårt.
        Vi som kan få det att fungera någorlunda (och som inte har samhällsbärande yrken) får sätta våra egna behov åt sidan nu, tycker jag, av solidaritet med våra medmänniskor. Kan jag minska smittspridningen genom att stanna, och ge vården en chans, då gör jag det. Tråkigt och tufft, men igen – vad är alternativet?
        Det här inga spekulationer, det är vad som förmedlas varenda dag av experterna, till exempel på den dagliga presskonferensen. Det är ett allvarligt läge, och vi måste ta det på allvar.
        Med det sagt, så förstår jag din oro och frustration!

    1. M skriver:

     Fast man e ju inte isolerad- kan Ju gå ut, powerwalks, handla, träna ute, umgås med sin nära familj, ta biltur, allt eg utan gå till gymmet åka kommenalt och ha kalas/festar. Det klarar vi ett tag.😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..