RENSA GARDEROBEN – TIPS!

 

 

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Klädkammaren är rensad och organiserad! Så himla nöjd : ) Jag har faktiskt gått igenom den både en och två och tre gånger.

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Det kan vara bra att ha hjälp av någon när man rensar. Som är bra smakråd och kan vara lite extra hård. Och är du osäker på plagg så häng dem åt sidan och ge dig tex. en månad eller tre. Har du inte använt plagget innan dess så säljer du det eller skänker bort det.

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Glöm inte att gå igenom smycken och accessoarer också. Jag hittade massor i mina lådor som jag inte använder längre. Men mina scrunchies är kvar såklart.

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Och dessa ljuvliga hårspännen, från Ella Agency

Tips för en lyckad garderob:

1. Gå igenom vilken stil du har och trivs i. Om din garderob går i fem olika stilar är det svårt att hitta en röd tråd och att kombinera plaggen. Jag är mest klassisk blandad med sportig och har rensat bort sånt som verkligen inte är jag. Fina plagg men som jag har svårt att kombinera eller alldeles för sällan använder.

2. Gör ett moodboard med plagg, looks och färger du vill ha i din garderob.

3. Rensa. Gärna med en vän. Och när du rensat klart, gå gärna igenom allt en gång till.

4. Prova igenom plaggen. Många plagg kanske är fina och i din stil men inte passar längre. Jag hade flera par jeans som blivit för stora tex. Bättre att sälja dem och köpa ett par som sitter bra.

5. Skriv upp outfitskombinationer när du är klar. Så kul och inspirerande. Men det bästa när du är klar är att nästan allt ska gå att kombinera för att du håller dig till din stil.

Kram/E

 1. M skriver:

  Sån inspiration! Vill bara rensa allt – NU! Haha. Måste fråga vilken storlek du har på din Louis Vuitton Neverfull?

 2. C skriver:

  Minst 26 övertröjor…prylbanta ja…

  1. Engla skriver:

   Man utgår från sig själv 😊🙏🏻

 3. Sandra skriver:

  Det svåra är också vad man ska göra av allt man inte längre vill. Vissa saker kan man skänka till välgörenhet. Men andra lite dyrare kläder med lite affektionsvärde vad gör du med dom ? Säljer vart ?

  1. Engla skriver:

   Jag säljer det mesta på köp- och sälj på fb där vi bor. Får ju inte tillbaka pengarna direkt men slipper posta och känns bra. Testa annars Tradera 💕

 4. hanna skriver:

  Det är så roligt att folk är så olika! Det där med ”släng allt du inte haft på dig inom ett år” funkar verkligen inte på mig – hur ofta som helst fiskar jag fram plagg jag inte haft på ett/två/fem/tio år och som plötsligt känns nya och kul igen, ofta för att det funkar i kombination med något nytt i garderoben/skohyllan. Jag skulle säga att hela min klädstil bygger på det faktiskt! Och det händer rätt ofta att jag köper plagg som kan bli hängande både ett och två år, men till användning kommer de alltid, förr eller senare.
  Nu är jag rätt säker i min stil, och gillar vintage, second hand och sånt som inte är senaste ropet, så det underlättar förstås. Det finns en undermedveten röd tråd i det mesta. Så det där med storrensning har jag lagt ner – men att rensa undan sånt som inte alls passar eller är nopprigt och trasigt är såklart alltid en bra idé!

  1. Engla skriver:

   Åh det låter som du hittat din stil och håller fast vid den. Min tanke är ju att också hamna där och kanske bara rensa lite smått nån gång ibland för att alla plagg är noga genomtänkta. Drömmigt 🙂

  1. Maja skriver:

   Så är jag också! Jag har jättesvårt att slänga saker just för att jag känner mig själv, om två år gillar jag tröjan igen (eller så har jag gått upp eller ner ett par kg så de passar igen). Jag slänger egentligen bara sådant som är trasigt eller som inte sitter helt bra på min kropp (och då menar jag främst form och inte storlek).

   1. Engla skriver:

    Ja men då ska man såklart spara. Då har du ju hittat en bra garderob som fungerar över tid 😍👍🏻

 5. Så bra med en massa rensa garderoben tips. Jag har massor i garderoben som jag inte använt på flera år men ändå sparar för att ”det kanske är bra att ha kvar och jag blir kanske sugen på att använda det igen”. Inte så troligt, har jag inte använt grejerna än så lär jag heller inte göra det…..

  1. Engla skriver:

   Nej precis. Prova plaggen och är det inget du trivs i så sälj eller ge bort 💕

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..