TRÄNA SMART

 

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Haha jag bad Enzo ta en härlig hoppbild på mig. Här är resultatet, bjuder på den : ) Glad var jag i alla fall!

Nu är det nytt år och januari är tiden då många vill ändra om i sitt liv (läs jag) och många har som mål att börja träna. Vilket ju i sig är fantastiskt, men också ibland svårt att hålla. Här kommer några tips för hur du kommer igång och håller kvar denna fantastiska rutin enligt den briljanta SMART-modellen! (Som du faktiskt kan anamma på annat än träning också!)

1. Specifikt. Sätt upp mål och delmål. VARFÖR vill du börja träna? Vill du bygga mer muskler, gå ner i vikt, bli snabbare, piggare? Tydliga mål som går att mäta. Skriv ner dina mål och gör sedan en PLANERING alt. ta hjälp av en PT och gör tillsammans upp en plan.

2. Mätbart. Målet ska vara mätbart i form av tex. bli starkare, klara av att springa på en viss tid, må bättre osv.

3. Accepterat. Du måste förstå målet och vad det innebär. Känna att det är realistiskt och vara motiverad.

4. Realistiskt. Att springa milen efter en månad kanske inte är realistiskt om du aldrig löptränat innan. Sätt upp mål och tidsplan enligt rätt förutsättningar.

5. Tid. När ska målet vara uppnått? Här är det viktigt att ha en tydlig plan som är lätt att följa för att sedan kunna se sina framsteg inom rimlig tid. Små delmål längs vägen är en bra morot för att följa upp dina framsteg.

Lycka till!

 1. Anna skriver:

  Du är så otroligt träningsstörd… allt handlar om träning.. Du känns helt fixerad vid det. Kan du inte skriva om något annat?

  1. Engla skriver:

   Kan inte du läsa något annat?

 2. Det känns som alla dina kanaler är lite lika nu. Jag blir lite förvirrad över bellesbalance, eftersom du skriver mkt om träning och välmående på din vanliga Insta å på bloggen. Inget fel i det, jag trodde bara att du skulle vara lite mer renodlad i det nya kontot – endast. Och inte lägga upp liknande/samma texter på de andra ställena med. Eller har jag missat ngt? 🙂

  1. Cissi skriver:

   Får man inte bestämma själv vad man ska publicera och vart?

   1. Jo, självklart! Jag bara undrar ju. 🤷🏻‍♀️🤔😊

  1. Engla skriver:

   Du behöver inte följa mig där då, det är mitt mer privata konto där jag vill kunna skriva utan att få pekpinnar där eller här. Märker redan att flera går igång och kommenterar här. Jag varken orkar eller vill ha det så. Som jag skrev kanske jag blandar in träningsinlägg här också men mitt @englasshowroom har jag i nuläget som mer outfits och livsstilskonto

   1. Jag menade inget illa. Och det var inga pekpinnar, bara en genuin fråga. Men då vet jag.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..