HELGEN

 

Img 8699.jpg

Godisskålen åkte såklart fram igår efter grillade hamburgare till middag. Vi hade en sådan bra lördag! Jag vaknade med ångest och vet att motion alltid lindrar den men här måste jag också inse när det är en annan sorts ångest. Jag kände mig trött och sliten så kände att ett träningspass inte alls var bästa medicinen just då. Det blev istället en lugn dag med vila, proppade i mig nyttig mat och mycket vatten. Skrev av mig mina tankar, var kreativ och sysslade ju också med mitt nya instagramkonto @bellesbalance som verkligen är lite som terapi för mig.

Jolie var på ridläger hela dagen, Enzo & Romeo åkte hem till en kompis innan lunch och innan det var dags att hämta alla barnen och laga middag så tog jag och R ett lugnt men riktigt skönt gympass. Jag tränade rygg och mage samt lite rumpa.

Fantastiskt när det fungerar att lyssna på kropp och själ och ja min ångest var helt borta på eftermiddagen.

Processed with VSCO with e7 preset

Foto: Copyright 2020. All rights reserved.

Godmorgon söndag! Sovmorgon idag till 08. Kändes skönt att unna sig det efter tre tidiga mornar : ) Nu blir det strax ett gympass innan vi styr upp denna dagen. Jag hoppas på bio, annars får det bli imorgon. Vi hörs under dagen! Önskar dig en riktigt fin söndag ♥

Kram/E

 1. Jenny skriver:

  Hej!

  Jag tillhör den lilla skaran som inte har instagram. Skulle du inte kunna lägga ett inlägg även i bloggen så vi som är lite nyfikna kan se vad du skriver! Kanske blir även jag instagramanvändare så småningom!

  Ha en fin dag!

  /Jenny

  1. K skriver:

   Jag har inte heller insta. Varför är kontot privat? Annars skulle ju vi utan insta också kunna kolla 😊

   1. Engla skriver:

    För att jag vill ha det privat och kunna skriva fritt.

    1. K skriver:

     Ahh!! Trodde att influensers inte var privata men då fattar jag. Detta är inte ett officiellt konto för alla att ta del av? 😇

 2. Emme skriver:

  Hej fina!

  Ber om ursäkt för personlig fråga men tänker att det är relevant när vi ändå talar om ångest. Äter du några läkemedel för ditt mående?

  Allt gott!

  1. Engla skriver:

   Hej rara! Nej inga läkemedel. Jag vet att det hjälper många men för mig fungerar det inte alls. Får bara hemska biverkningar och mår sämre. Kunde inte ens äta klart min kur mot magkatarren ☺️

 3. Anna skriver:

  En nyckel till att bli vän med sin ångest är att säg ”Hey, så du är här idag! Då får vi hänga till du känner för att åka hem. Välkommen in!”. Även fast det är svårt, man hatar ju trots allt i regel sin satans ångest, så är den där av en gömd anledning. Man kan träna bort den för en stund för att kunna hantera sin dag men det är bäst att förhålla sig till den på det sättet som du gjorde igår. Den får vara med sålänge som den behagar. Man får behandla den som ett förtvivlat, rädd barn och värna om den och ge kärlek och kramar 💛 säga såja såja allt bli bra, du får vara här hos mig!

  1. Engla skriver:

   Verkligen så ❤️

 4. Korall skriver:

  Kul med ditt nya instagramkonto. 🙂 Men vet du, vore fint att visa lite ödmjukhet också. Du skriver att det faktiskt är lätt att ha en balans mellan nyttigt och onyttigt fastän folk tror det är svårt. För många ÄR det faktiskt svårt. Det finns en anledning till att så många är överviktiga och stillasittande idag, och vore det enkelt att ha en perfekt balans så hade ingen haft dessa problem! Man bör ha respekt för att allas liv ser olika ut, och för någon som redan sedan barndomen kämpat mot övervikt och brutalt sockersug så är det inte så inspirerande att läsa att det faktiskt är enkelt att åstadkomma en god balans.
  Kram!

  1. Engla skriver:

   Det är enkelt att leva med bra mat och lagom med godsaker men om vi inte lär våra barn det så får de en rejäl omväg. Som du och det beklagar jag ❤️. Då finns det hjälp som tur är ❤️

   1. Korall skriver:

    Ja det underlättar givetvis att lära sig från barnsben om aktivitet och kostbalans. 🙂

   1. Fy fan för att skriva att det är enkelt. Alla mina vakna timmar handlar om att få någon slags balans i mitt ätande. När du skriver att det är enkelt är ju som att få ett slag rakt i magen. Och nej, det finns ingen hjälp att få som verkligen hjälper… Eller vet du något som jag inte vet?

    1. Korall skriver:

     Kristina, detta är ju precis som när Engla hade bloggen som enda jobb. Hon skröt om hur det är bra prioriteringar som gör att hon kan träna dagligen och att minsann vem som helst kan bestämma sig för det. Men sedan när hon faktiskt började på ett vänligt heltidsjobb så ser man ett helt annat mönster där hon varje vecka besviket konstaterar att minst hälften av träningspassen inte blev av. Det är lätt att vräka ur sig att si eller så är sååå enkelt att uppnå, när man inte ser sitt eget privilegium. 🙂

     1. Engla skriver:

      Nu beror inte min minskade träning på att jag jobbar med något annat, utan på många andra orsaker. Dels en utmattning. Det går utmärkt att träna fler än 2-3 pass i veckan om man vill. Var och en måste utgå från sig själv.

  1. Maja skriver:

   Det går ju att läsa det för vad det är och ta till sig texterna (eller låta bli) utan att ta allt så vansinnigt personligt. Det är helt omöjligt att skriva, eller vara ”ödmjuk” som du kallar det, så att det passar alla!

   1. Engla skriver:

    Tack Maja! ❤️🙏🏻

   1. Korall skriver:

    Fast frågan är ju vem man riktar sig till? Jag tänker mig att Engla riktar sig till allmänheten men det är kanske bara smala personer som redan har vanan inne att gymma 5 ggr/vecka och hälla i sig propud? Vill man ha lite bredare publik så är det ett tips att ha mer förståelse för hur olika livet kan vara.

    1. Engla skriver:

     Men så fel du har och jag vet att du inte är ensam om att tro att man måste gymma 5 ggr i veckan och leva på propud.

     Ett tips är att inte följa mig på @bellesballance om du tycker att det triggar fel saker hos dig.

    1. Maja skriver:

     Min uppfattning är nog att det är personerna som tror att man måste gymma fem dagar i veckan och hälla i sig propud som gör det svårt för sig och som behöver höra att det är enkelt. För balans är faktiskt ganska enkelt eftersom det långt ifrån handlar om just det du skriver. Som sagt, läs texten för vad det är, krångla inte till det och ta det inte personligt. Engla skriver ju just till allmänheten och inte till dig specifikt (då hade du säkerligen fått specifika råd anpassade till dig). Jag tycker nog att jag tillhör allmänheten som kan behöva bli påmind om det där med balans då och då och jag läser inte alls in det du läser och blir inte triggad av sättet Engla uttrycker sig på. Det är omöjligt att skriva så att det passar alla.

     1. Korall skriver:

      Du kanske inte ska ta vår konversation så personligt när du inte har med den att göra. Det var konstruktiv kritik riktad mot Engla, ingen annan.

      1. Maja skriver:

       Jag kommer alltid reagera när folk är otrevliga och du är otrevlig i dina kommentarer. Framför allt den här ovan där du skriver om Englas ändrade beteende, rakt över huvudet på henne i hennes egen blogg och dessutom som om du vet vad du pratar om. Det är inte konstruktivt att vara lättkränkt och sen prata bakom ryggen när du inte får medhåll.

       Jag har läst den här bloggen sedan tvillingarna föddes och jag håller inte nödvändigtvis med om exakt allt Engla skriver men jag har aldrig (ALDRIG!) sett henne skryta om något alls. Så jo, när jag läser sånt skräp kommer jag reagera – för det är vad jag tycker att man ska göra även om det inte är riktat mot mig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..