VINTERRUTIN – RETINOL

 

Innehåller annonslänkar för NordicFeel

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with dog1 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

En nygammal kvällsrutin är att avsluta kvällen med några droppar retinol innan nattkrämen. Kan även blandas i krämen för mildare känsla. Jag började använda retinol förra hösten och det ska stärka huden och motverka ålderstecken och ger huden en riktigt glow! Motverkar även pigmentfläckar (mina i pannan är helt borta!) och minskar även porerna och är bra om du lider av acne. Är man ovan så kan man testa 1-2 kvällar i veckan första tiden och gradvis öka. Jag kör 3-4 gånger i veckan just nu. Är lätt att bli lite röd direkt efter. Detta ska du inte göra under sommaren, eller om du ska resa till solen, då huden blir extra känslig. Så en bra vinterrutin för att boosta huden och stärka den inför vår- och sommarsol.

Jag använde nu denna retinol som är riktigt stark med sina 10%, därav oerhört dryg. Vill man ha en mildare men lika effektiv variant så är dessa kapslar magiska. Jo faktiskt! De innehåller dessutom ceramider och mjukgörande oljor och är både effektiva och milda mot huden.

Kram/E

 1. Behöver man verkligen hålla på med en massa hudvårdsprodukter? Jag kör på bra kost och jobba med kroppen inifrån istället. Dålig hy är ett tecken på att kroppen inte mår bra.

  1. Engla skriver:

   Det handlar inte enbart om ”dålig” hy. Självklart är grunden en god hälsa men samtidigt ser du människor som lever dåligt men har strålande hy, och tvärtom. God hudvårdsrutin är nog mer viktigt för vissa än andra, gener och vad man gillar helt enkelt.

 2. Amelie skriver:

  Det finns inte retinolprodukter med 10% ren retinol. Det går inte att använda på huden. Den produkten som du har är tvärtom en svag o mesig retinolprodukt. Du kan läsa mer bland Daisy beautys recensioner om du vill.

 3. Elin skriver:

  Gillar hudvårdstips 🙂 Hur känns det på huden med de där dropparna? Tänkte eftersom du skrev att de var ganska starka. Är det liknande känsla som om man har någon BHA eller AHA droppar, dvs att det sticker lite på huden? Vad är det för skillnad på retinol och syra?
  Kram

  1. anna skriver:

   Retinol är en vitamin; A-vitamin. Så alltså ingen syra. Det är också en antioxidant. Det kan sticka lite på huden om man är känslig, t ex om man är väldigt torr, har rosacea eller eksem. Är man inte känslig så kan man kombinera retinol & syra, men inte samtidigt. Tex syran på kvällen & retinol på morgonen t ex. Och som sagt, minst spf 30!

  1. Engla skriver:

   Jag tycker att jag kan bli lite varm när jag börjar använda retinol, men bara väldigt kortvarigt. Gillar att jag känner att det händer något 🙂 Retinol är som Anna skriver A-vitamin 🙂 Jag tar den helst på kvällen och använder mitt vanliga serum istället på morgonen.

   1. Cissi skriver:

    Det får max vara 1% retinol i produkter som säljs över disk i europa. Står det 10% vet man att det innehåller någon retinoid som det inte finns alls lika mycket forskning på och faktiskt ingen alls som säger att de har samma effekt som retinol :). Samlingsnamnet är förvirrande dock… Kolla in dr Dray på youtube om du är intresserad ❤️

 4. anna skriver:

  extremt viktigt att använda solskydd på dagen – även vintertid!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..