MONDAY MANTRA

 

untitled

Processed with VSCO with g7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Välkommen måndag!

För mig är hela dagen avgörande pga. hur min morgon är. Därför otroligt viktigt att såklart se till att sova tillräckligt många timmar och sedan se fram emot en skön morgonrutin. Jag går upp omänskligt tidigt (enligt mig själv haha) och det går lite emot min syn på en skön morgonrutin men samtidigt vill jag sluta i tid för barnens skull och för att känna att man hinner någonting på eftermiddagen. Drömmen vore helt klart att börja 08-09 och sedan sluta senast 16.

Nu går jag upp 05:30 och börjar jobba 06:30. Jag börjar med en varm dusch, värmer en kopp varmt vatten och häller i en skvätt citron. Sedan sminkar jag mig och lyssnar på radion. Tack vare belysningen från sminkspegeln lyckas jag vakna till haha. Jag ser till att inte stressa för då knyter det sig i magen direkt. Jag behöver en lugn morgon. Jag gör sedan en cappuccino på havremjölk och tar med mig till jobbet och där ser jag också till att den lugna morgonen fortsätter. Kollar igenom dagen och planerar lite framåt. Det är lugnt på jobbet vid den tiden så det är ändå skönt att vara på plats bland de första. Hur ser din morgonrutin ut?

Kram/E

 1. Rebecka skriver:

  Har två olika typer av morgnar! Lyxen med att jobba skift.

  Om jag jobbar dagskift så kliver jag upp 5:20, gör mig iordning och åker till jobbet. Börjar 6:45. Äter frukost på jobbet tillsammans med kollegorna kring 9.

  Är jag ledig eller jobbar eftermiddag så kliver jag upp vid 7, väcker barnen, fixar frukost till dem och dricker kaffe när de äter. Tar det lugnt och myser lite hemma innan jag skjutsar dem till skolan som börjar 8:30. När jag kommer hem tar jag en långpromenad och sedan äter jag långfrukost i lugn och ro framför teven efter promenaden.

  Älskar båda typerna av morgnar och skulle inte vilja byta bort någon av dem! Variationen gör att jag njuter av båda.

 2. K skriver:

  Jag är helt tvärt om! 😂 jag börjar gärna 09. Snoozar från 06. Vaknar vid 07. Dricker kaffe i sängen medan dottern gör sig i ordning. Kör henne till skolan. Åker hem igen och sminkar mig i godan ro. Ibland vilar jag en stund till. Åker hem 17:30. Men eftersom jag inte tränar desto mer annat än promenader på kvällen, så värderar jag en kaffekopp i sängen mer än att komma hem tidigt.

 3. Nancy skriver:

  Jag har oregelbundna tider men går alltid upp 06:30. Väcker kidsen, det kan ta 15-30 min att väcka sonen 😅 Gaahh blir tokig ibland!
  Jag duschar och gör mig iordning, ser till att kidsen kommer iväg medan jag plockar och fixar hemma. Hatar när det är stökigt när jag kommer hem 😜
  Tar bussen vid 9 och hinner ta en kaffe på jobbet, äter sällan frukost och blir lagom hungrig när jag har lunch vid 12.
  Börjar jag senare så tar jag en kaffe på morgonen och drar till gymmet el en pw innan jobb.

 4. Louise skriver:

  Äter du ingen frukost?

 5. Lotte skriver:

  Min klocka ringer 04.45 allt som oftast för jag öppnar de flesta dagar på förskolan 6.30. Måste dricka kaffe och äta gröt i lugn och ro innan de små ska upp 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..