VARDAGSRÄDDARE VINTERTID

 

Innehåller annonslänkar för Yves Rocher

img_6067

Torr och fnasig hud? Mina händer och läppar skriker efter fukt så här års och ett måste i både väskan och på kontoret är handkräm och lypsyl. Mina favoriter är dessa produkter från Yves Rocher. läppbalsam HÄR och handkräm HÄR. Milda och snälla och gör sitt jobb. Barnen har även de en varsin uppsättning i sina skolväskor. Perfekt storlek på produkterna som är dryga och prisvärda. Mina favoriter är kokos och vanilj, barnen älskar läppbalsamet med jordgubbsdoft.

På tal om torra händer och hygien. Vi är väldigt noga med att tvätta händerna och det är en självklarhet att man gör det efter varje toabesök och även när man kommer hem från skola, fritids och jobb och en självklarhet innan man sätter sig och äter. Mina barn har blivit lite av hygienpoliser och frågar ofta om deras kompisar tvättat händerna efter toabesök osv. Det är inte lika sjlävklart för alla andra men tänk så extremt mycket bakterier man sprider runt annars. Komma från toan efter nr 2 och sen sätta sig ner vid matbordet, det är ju inte så fräscht. Och jag VET att vuxna också skippar handtvätt tex. på jobbet eller i köpcentrum. Usch börjar man tänka för mycket på det så blir man så äcklad att man blir knäpp.
Jag lyssnar på Träningspodden varje vecka och för några veckor sedan tog Lofsan upp detta och att hennes familj är likadana. Skönt ändå, ibland känns det som det bara är vi som tänker så här men så har vi ofta barnens vänner här hos oss också så det blir väl att jag reflekterat över det när jag hör mina mini-me´s påminna eller fråga ut kompisarna om handtvätten haha. Och det handlar inte om att barnen inte får leka och skita ner sig, för det är mina två minsta kids expert på. Jolie har alltid varit mer pryd och försiktig men mina killar älskar att rulla runt i leran, än idag. Skitiga barn, lyckliga barn brukar man väl säga? Bara de tvättar händerna sen så : )

Är du likadan?

Kram/E

 1. Sanna skriver:

  Själv är jag väldigt noga med att tvätta mina händer i tid och otid.
  Tänk om det vore lika lätt att få sina barn att tvätta händerna!
  Mina barn HATAR att tvätta händerna och tyvärr leder nästan alltid till bråk för att dom är väldigt viljestarka och envisa med att dom INTE vill tvätta händerna, även om både vi här hemma och förskolan pratar om hur viktigt det är.
  Dom hatar också att borsta tänderna och att duscha…haha riktig lortkillar här hemma.
  Men vi kämpar på och gör så gott vi kan.

 2. Ja, ja, ja!!! Tvättar händerna ALLTID. På jobb, hemma. Det första jag gör när jag kommer hem (oavsett var jag varit/har gjort) tvättar jag händerna. Det är på rutin. Brukar faktiskt byta kläder min bonusdotter också när hon kommer från förskolan, vet inte om det är en överdrift…? Men det känns rätt.

 3. Milla skriver:

  Ett tips till er köp inneskor eller tofflor det har min pojk som går på skolan och strumporna bli inte lika smutsiga. 😉

  1. Engla skriver:

   Ja jag har försökt men de vägrar för ingen annan har 🙀

 4. Vad glad jag blir av att lösa att ni är noga med handhygienen! Många tror att det räcker med att sprita händerna men så är det ju inte! Jag jobbar i förskola och vi pratar med barnen dagligen om varför det är viktigt att tvätta händerna. Jag är väldigt noga med det hemma med och kan ibland även påminna mina vänner om handtvätt. Torra, fnasiga händer är ett faktum men ska testa handkrämen. 💕👌

 5. Jag lyssnar också på Träningspodden och kände igen mig i det där avsnittet. Mina barn måste tvätta händerna direkt efter förskola och skola innan de gör något annat. Och får absolut inte gå in med strumporna som de gått runt med där 😊 Lite extremt kanske men hua, vill inte veta vad som finns under strumporna och vill absolut inte ha det på mina golv 🙈

  1. Engla skriver:

   haha ja strumporna vill man nästan slänga!

   1. Engångsstrumpor kanske skulle vara något. Inte så miljövänligt dock 😁

    Ha en fin dag!

  1. Karin skriver:

   Haha va skönt att se att jag inte är ensam. Här gör vi likadant! Händer tvättas och strumpor tas av/byts.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..