STÖRANDE ”GRANNAR”

 

Processed with VSCO with e7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with e7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with e7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with e7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

En höstig och mysig promenad startade jag lördagen med, och Romeo följde med på cykel och plockade skräp.

Lördagen gick snabbt och vi hann ju med både hopptävling och fiolkonsert i min gamla by Hargshamn. Så mysigt, och som att slängas tillbaka i tiden. Killarna var så duktiga och älskar verkligen att uppträda med sin fiolgrupp. Hoppas de vill spela i många år till! Eftermiddagen spenderades hemma med kompisar till killarna. Vi grillade och jag slängde ihop en kladdkaka till kvällen. Somnade framför La Casa de Papel. Den är ju så spännande men rätt B ibland. Lite Sunset Beach över vissa moment haha men ändå kan man inte sluta kolla. Somnade tidigt men vaknade efter midnatt av att Herrgården körde riktigt dunkadunka-disco så att vårt hus vibrerade. Kunde inte sova förrän de prick 03.00 stängde av musiken. Tredje gången denna vecka. Nu är det iaf helg men det var samma sak i måndags och tisdags natt. En kväll så kunde barnen inte sova pga. musiken och då ringde jag dit men det hjälpte såklart inte. Hur är det med sådana här ställen och när det ligger hus nära? Får man spela musik hur högt och hur sent som helst? Vi ringde till störningsjouren inatt men då hann klockan bli 03 så de stängde ändå av och vi kunde somna. Ska man behöva göra det eller finns något att göra i förebyggande? /Gnällig tant

 

 1. Anonym skriver:

  Skulle prata me kommunen faktiskt och även mejla herrgården! Visst att de är en glesbyggd (brukar besöka den varje sommar :)) men tycker de är märkligt att få störa sin omgivning till 03 på vardagar, helger tycker jag väl att man (tyvärr) får stå ut me lite mer!

 2. Helen skriver:

  Störningsjouren? Ni bor väl i villa eller har er kommun en störningsjour? Trevlig kväll!

  1. Engla skriver:

   Ja kommunen har 🙂

 3. Kia skriver:

  Hej Engla! Vad är Herrgården för nåt? Är det för uthyrning? Kontakta Miljöförvaltningen i er kommun. De får inte störa hur som helst. Du är förresten inte tant för att du säger till 🙂Klart att barnen ska få sova. Lycka till!

  1. Engla skriver:

   Hotell, konferens och festanläggning typ.

 4. Amelie skriver:

  För tätort finns ju regler ang oljud. I glesbygd och på landet finns inga motsvarande regler tyvärr. Frågan är vad det räknas som hos er.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..