ATT FÅ IHOP LIVSPUSSLET

 

Jag älskar att lyfta saker med er! Ni kommer med så mycket bra input, åsikter, funderingar och egna tips. Jag skriver mycket om stress och vardagspussel nuförtiden. För att vårt liv är otroligt fullspäckat just nu och med min utmattning i bagaget så har jag varit tillbaka och nosat på den där väggen ett par gånger. Jag vet hur otroligt svårt det är att komma tillbaka sedan och vill såklart aldrig hamna där igen. Vi jobbar stenhårt med att lösa ekvationen men det är verkligen små myrsteg fram och några elefantkliv bakåt. Veckorna sveper förbi och vips står vi där igen och undrar varför denna vecka inte känns bättre än förra.

Jag lyfter inte våra vardagsbestyr för att jämföra. Alla har vi våra utmaningar och olika förutsättningar. Sedan tror jag att man lätt blir hemmablind och inte ser vad som kan plockas bort. Jag och R pratar om detta ofta och testar olika lösningar och jag går också kontinuerligt till en kurator som är riktigt grym. Men bara jag kan ju ändra om mitt liv. Och jag vill inte beklaga mig, för det känns väldigt gnälligt ibland när jag skriver om detta. Det är inte min mening. Jag vill lyfta vår verklighet för att ge er förståelse men också få er input. Det är ni så bra på.

Utåt sett är det nog lätt att säga att vi ska plocka bort fotbollen eller städningen, måste vi renovera nu? Och ja vi måste färdigställa verandabygget annars kommer vi må dåligt över att det är halvklart. Vi njuter ju så mycket av vårt hem och vår uteplats så det känns viktigt. Fotbollen ligger på oss då ingen annan kan träna dem. Och jag gillar ju fotbollen fastän jag är rookie och jag älskar dessa killar. Nu när jag inte jobbar i skolan känns det ändå fint att kunna finnas till för barnen på det här sättet.

Min blogg skriver jag ju när jag orkar och hinner för att jag tycker det är roligt. Det stressar mig inte längre vilket jag är otroligt glad för. Och sen så har vi ju mannens två jourer på sina jobb och alla hans projekt som han är delaktig i. Klart vi kan plocka bort små grejer och vi försöker luska ut vad det är. För vi vill ju få in mer träning nu då vi båda saknar det. Ni är flera som tipsat mig om lunchträning och det tänker jag försöka boka i ca 2 ggr i veckan. Tror det kan bli grymt! Testade ju det innan semestern och älskade det.

Tack för att du kommenterar och kommer med din input! Vi är många som kan hjälpa och stötta varann!

Kram/E

 1. Vi har börjat med att beställa mat via nätet (Coop) med hemkörning. Såå smidigt! Sen kan man jämföra priser per produkt i lugn och ro i hemmet. Allt körs till dörren. Hemstädning är en annan sak vi testat på nu. Kan vara värt pengarna att få det rejält städat av proffs en gång per månad. Träningen kanske du kan göra hemma? Jogga? Träna hemma med vikter? Yoga? Också gym färre ggr i veckan. Barnens träningar kan man inte göra så mkt åt. De måste ju få ha sina intressen. Ett tips är att gå ihop med andra föräldrar i samma lag och samordna körningen om det går? Sänk kraven på övrigt. Laga enklare maträtter till vardags. Meditera varje dag innan läggdags. Jag brukar lyssna på meditativ musik i lurarna, eller sova gott-böcker på ljudbok innan sovdags. Yoga. Ta tid för sig själv ibland. Detta är den svåra biten att få till för min del…. även vi har tre barn. Vet hur mkt det är! Puh! Man får vila när man kan. Lägga sig i god tid på kvällarna hjälper mig.

 2. Ser inte varför frågan enbart går till dig att det är du som måste ställa dig frågan om du måste arbeta heltid… tänker snarare att du redan gör mkt,… hur ser det ut i andra ändan av ekvationen hos mannen? Kan han göra mer och skulle han kunna gå ned i tid?

 3. Kanske investera i ett mindre gym hemma? Vi har en liten men bra utrustning i källaren som gör det mycket mer tillgängligt än att behöva åka iväg 🙂👍

  1. Engla skriver:

   Ja det är helt klart en dröm och målbild 😍👍🏻

 4. Marie skriver:

  Vi kör städhjälp i hela hemmet, beställer veckans mat online så det bara ska hämtas upp på måndagen och lagar snabba, enkla middagar måndag-torsdag.

  Barnen (12 & 5 år) har uppgifter som ska skötas i hemmet utöver , ex tömma & sätta i diskmaskin, plocka undan efter middagen & rensa kattlådan. I gengäld så finns det en bra månadspeng om de sköter sina uppgifter som de ska!

  Livspusslet är viktigt, man får bara ett liv & inte ska vi stressa sönder oss <3

 5. Lisa skriver:

  Ni har inte funderat på att ta in städhjälp? Jag trodde aldrig jag skulle gilla det då jag är så pedantisk men tycker det är helt fantastiskt. Det frigör så mycket tid som jag istället kan spendera med barnen plus att jag och mannen slipper småtjafsa om städningen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..