SÖNDAG

 

Hej söndag! Ställde klockan på 06:30 idag men Enzo ropade redan strax efter 06 och frågade om han fick gå upp haha. Han var så laddad inför poolspelet! 08:00 samlades vi för avfärd mot Alunda som är vår grannort. Tre matcher på spelschemat, egentligen fyra men en blev inställd.

Så bra kämpat av alla våra killar som ger allt i ur och skur och spelar tills att domaren blåser. All in, minst sagt. Alla matcher var otroligt jämna idag, det var så spännande att följa och jag försökte pyssla bäst jag kunde med avbytare och att ge alla lika mycket speltid. Hade förberett spelschema men man får alltid justera och ta det där och då för att det ska bli så rättvist och bra som möjligt. Första matchen förlorade vi med 1-2 och de andra två matcherna vann vi. En riktigt bra fotbollssöndag där vi tar med oss nya erfarenheter hem. Våra killar blir irriterade över fula tacklingar mm från vissa motståndare ibland och jag tjatar på dem att vi spelar inte så oavsett om motståndarna gör så. Jag tycker det är fel och önskar såklart domaren skulle se det och blåsa men det är väl sådant som kommer med tiden då det sätts upp hårdare regler. Jag vill att våra killar ska se att bra och schysst spel lönar sig. För det gör det ju. Idag upplevde jag i alla fall att det var mestadels bra spel och fint uppförande från alla håll.

Kaffe i sängen och vila resten av dagen. Har kolsyra i huvudet och kroppen så blir ingen träning idag utan vila och sedan filmmys och tidigt i säng så att jag är laddad för en ny jobbvecka! Kram/E

 

 1. Therese skriver:

  Hejsan!
  Min son är lika gammal som dina söner och spelar också fotboll (och hockey och innebandy). Från början hade jag svårt med att man inte räknar antalet mål som görs under match men har lärt mig att acceptera det. Numera räknar jag inte alls utan fokuserar på passningsspelet och att de stöttar varandra så bra och har god stämning i laget, något som i längden är mycket viktigare än att hålla koll på målen.

 2. Jag som fotbollsdomare reagerar lite över det med det fula spelet. Det är samma regelbok, det blir egentligen inte hårdare utan det som är är att domarna blir modigare när de får rutin och vågar blåsa för ojuste spel. Kan tänka mig att det var unga domare som dömde? Jag har märkt det när jag är ute och kollar på unga domare att det saknas mod. Det många glömmer är att det är tufft att vara domare och man ska ta snabba beslut. Det är inte det enklaste. Särskilt inte med press från spelare, ledare och publik. Du som ledare kan peppa domaren, ge beröm och så vidare. Det gör ungdomarna till bättre domare och också att de inte slutar utan vill fortsätta.

  Minns när jag började döma fotboll, det tog lång tid innan jag vågade blåsa för de där regelbrotten som jag faktiskt såg. Det är enklast att vara domare från sidan av planen.

  1. Engla skriver:

   Det var unga domare som var jätteduktiga men tror också de tycker det är svårt att ta steget till vad som de ska blåsa för och inte. Och jag som är rookie som tränare känner att jag inte har tillräckligt med kött på benen för att ta upp det utan försöker endast se till att mina killar/lag spelar schysst och rätt.

   1. Jag menar inte att gå in på situationer och så vidare för det är ju svårt utan just bara det här med uppmuntran och pepp. ”Det här gjorde du bra”, det kan man ju säga även om man inte har koll på regler och hur situationer bör lösas. Låter iallafall som en bra ledarkultur hos er. Det behöver ungdomarna. 🙂

    1. Helena skriver:

     När min 7-åriga dotter spelade sitt första poolspel i våras fick dom en fantastisk ung domare! Han kan inte ha varit äldre än max 15 (supersvårt att bedöma ålder på unga…!), men så himla mycket bättre än den äldre mannen som dömde matchen före. Tydlig, vänlig och pedagogisk.
     Efter matchen gick jag fram till honom och berömde honom, och han blev så himla glad! Det visade sig att det var hans allra första match som domare, och att han hade varit supernervös!
     Kändes fint att vi alla gick från den dagen med en bra erfarenhet i bagaget: Jag som stolt förälder, min dotter som lycklig fotbollsspelare, och han med ett stärkt självförtroende.
     Tack alla ni som är domare! Ni är så viktiga!

     1. Engla skriver:

      Åh vad fint! Ja otroligt viktigt att berömma också! Vi skakade hand och sa bra jobbat iaf 🙂

     1. Men så fint att du berömd domaren. Kan tänka mig att han var nervös så det var fint att du kund stötta honom.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..