VECKA 39

 

Processed with VSCO with e7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Vecka 39 är här och det slår mig att det inte är så många veckor kvar på året! Hur sjukt är det? Vecka 44 fyller mina killar år och då är det även höstlov om jag minns rätt? Herregud!

Måndag: Jobb, utvecklingssamtal Enzo & Romeo, hälsa på mormor, R brandövning, läxor mm
Tisdag: Jobb, möte, gym, fotbollsträning, Viking
Onsdag: Iväg på jobbevent hela dagen
Torsdag: Jobb, möte, gym, fotboll/ridskola
Fredag: Studiedag i skolan, jobba hemifrån. Gym, simhallen
Lördag: Gym, shopping med barnen
Söndag: Poolspel, hälsa på mormor, Viking

Har börjat att schemalägga alla delar i livet nu för bättre struktur men saknar fortfarande återhämtning och mer lugn. Dock så blir det snart inomhusträning med fotbollen och då blir det bara en gång i veckan så vardagarna blir förhoppningsvis lite lugnare. Hur gör alla andra föräldrar brukar jag & R undra? Kanske har de inte jourer, byggprojekt hemma, eget företag etc. utöver alla andra vardagsbestyr och fritidsaktiviteter med barnen. Det kan vara det enkla svaret. Eller så lever vi i ett stressigt samhälle där vi är många som försöker hitta den perfekta balansen? Nu kör vi vecka 39! Kram/E

 

 1. Amelie skriver:

  Kära Engla, ingen kan hinna allt. Allt har sin tid. ibland är det träning som får vänta. Ibland får matlagning från grunden ersättas av halv el helfabrikat. Ibland får dammtussarna ligga där ett tag. Har lärt mig med åren att det inte är någon fara, livet går vidare ändå och vips så finns tid och ork igen. Var rädd om dig!

 2. Therese skriver:

  De allra flesta tillbringar minst en timme (oftast mycket mer) vid tv/skärm per dag. Om träningen är så viktig är jag säker på att du kan skippa nåt annat för att ge tid till träningen. Vill du inte skippa serien i soffan på kvällen kanske du får nöja dig med färre pass per vecka än 4-5. Vi jobbar också heltid som egna företagare båda två med barn som har sina aktiviteter men allt handlar ju om att prioritera. Det är en ganska kort period barnen är små och då är det ett evigt pusslande men dina barn är ju ganska stora och kanske kan vara hemma själva en stund så du kan sticka till gymmet om din man är borta på annat? Vi har valt att unna oss städhjälp varannan vecka för att få loss lite mer tid. Ibland måste man också vara beredd på att träna på lite obekväma tider för att få till det, även om det innebär att kliva upp i svinottan men som sagt det styrs ju av hur viktig den är för dig 😊

 3. Elin skriver:

  Träningen får tyvärr stryka på foten. Att jobba, skjutsa barn till aktiviteter och träna fyra pass i veckan hade aldrig funkat för oss. Då hade vi aldrig sett röken av varandra. Känner med att man mår bra av träning men jag är nöjd över ett eller två pass. Ska man hela tiden ha som mål att träna fyra blir det ju jättejobbigt och stressigt. Känn dig nöjd över det som blir av istället. Fyra pass låter mycket när man har tre barn och jobbar heltid.
  Städning får med stryka på foten. Det är ok att det ser ut som hej-kom och hjälp mig med lager av damm. Vägrar känna stress över att mitt hem inte ser ut som bilderna på Instagram. Bättre lite skit i hörnen ännets rent helvete brukar jag tänka.

 4. Tinnie skriver:

  Här kommer ett tips från en 51-åring (kanske lite äldre än ni andra?). Det finns en sak ni ska prioritera (om ni lever i ett förhållande vill säga) – din partner! Snart är era barn tonåringar och tycker inte att ni är så skojiga längre – då är det du och din partner kvar! Ta hand om varandra, lägg barnen tidigt, prata vuxenprat, intressera er för varandra! Annars kommer ni plötsligt stå där med barnen utflugna och undra var NI tog vägen!

 5. Steffie skriver:

  För mig har jag lagt upp det såhär: min man jobbar heltid och jag har 2 jobb där jag jobbar timmar. Såå perfekt! Dvs vill jag jobba mycket så tackar jag ja till mycket jobb en månad,vill jag ta det lugnare så jobbar jag kanske halvtid vissa veckor när jag känner att jag är trött eller måste gå på kvartssamtal,tandläkarbesök m.m. Så mycket kvalitetstid när barnen kommer hem efter skolan och man kan ta en mys fika och prata utan stress. Heltid skulle jag aldrig orka i längden när man ska jobba så många år till.

  1. Sanna skriver:

   Hur gör ni då med pensionsavsättning, SGI osv för dig? Sånt som oftast bygger på fast anställning.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..