TORSDAG

 

Processed with VSCO with e7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Godmorgon torsdag! Mornarna är redan mörkare och idag ösregnar det ute. Kommer bli en rejäl utmaning att komma upp ju mörkare det blir alltså. Men får väl försöka hitta sätt att göra det på helt enkelt.

Nu blir det kaffe och sedan möte + mera möten på jobbet. Ikväll är det föräldramöte på Jolies skola och det ska bli väldigt intressant. Har så många punkter jag vill ta upp. Och det är tyvärr inga bra punkter. Min dotter går i 6:an och har sedan TRE år till på denna högstadieskola, som fått så mycket kritik men vad de gör åt det ska bli otroligt intressant att höra. Jag krigar för mina barn, alla timmar på dygnet, alla dagar i veckan! Jolie är så duktig i skolan, hon gillar skolan, men blir så trött på att det inte är regler som följs, lärare som suckar och inte ser problemen, elever som hotar och missköter sig, och förstör lektioner för de som sköter sig. Har de tex. fått en läxa så räcker det med att några säger att de inte orkar eller hunnit, så skjuter man upp den eller tar bort den. Och alla som gör sina läxor och vill ha dem? Nej de lyssnar man inte på. De tog bort de engelska glosorna i femman för att vissa inte orkade. HUR ska de lära sig nya ord? HUR ska de klara högstadiet sen? Vi bad om att Jolie skulle få glosor ändå men inget hände. Nu har de fått dem men som sagt ställer läraren in/skjuter upp då vissa inte orkar/vill?!

Nästa år kommer mina pojkar upp till denna skola och detta kaos och det bävar jag för. Nu har de en fantastisk skola som de älskar! Barnen behöver struktur, regler och trygghet. Både hemma och i skolan.

Vad gör man?

Kram/E

 1. Min dotter går nu i 2:an.. när jag var där på besök i 1:an så var dör 2 barn som inte kunde sitta still och ”hörde inte så bra”… läraren sa till dem minst 20 gånger” sitt på din plats” .. lektionen avbröts hela tiden… när vi sen bytta klassrum o lärare för nästa lektion så upprepade detta sig.. läraren sprang igenom sidorna i matteboken.. fanns inte tid att förklara osv.. jag påtalade detta efter lektion, att det är väldigt stökigt och varför har man inte en extra resurs som lyfter ut dessa barn o kommer tillbaka när de orkar lyssna.. Läraren sa att de är stökigt i ettan men sen blir det nog bättre?! Eh va?! En av dessa barn hotade att slå min dotter om hon sa sch till honom igen, hon hörde inte vad läraren sa under genomgången.. när jag påtalar detta för läraren så säger hon till min dotter, ”men du kan gå o sätta dig i vårt extra rum, där är det lugnt”.. jag trodde inte mina öron! Hur kan man inte ”våga” ta tag i problemet? Jag kontrade då att ”då ska alla barn sätta sig där inne?! ” Ja, det var kanske inte så bra ide.. jag upplever att man inte orkar ta fighten, att man struntar i om man kan sköta sitt jobb.. får man inte stöd från sin chef så blir det ju klart så…

 2. Sandra skriver:

  Och vi som har ”stökiga barn” krigar också för att dom ska få de anpassningar och resurser som behövs. För att alla ska ha rätt till studiero och en skolmiljö man mår bra i. Oerhört frustrerande när man inte får gehör och lärarna inte klarar av att möta dessa barnen. Andra elever i klasen blir förståss också lidande. Hoppas situationen blir bättre ❤️

 3. Helena skriver:

  Kämpa på för en sån viktig sak som bra skola. Barnen vistas ju där en stor del av dagarna. Är det stökigt i klassen och en lärare som inte orkar bry sig, vad ger det då för förebild för eleverna? Att du kämpar och strider för dina barn gör att dina barn kan vara stolta över dig. Samt att de nog själva blir starka, självständiga och empatiska mot andra.
  Styrka till dig 🙂

 4. Tusse skriver:

  Hej,
  Inte flata lärare utan flata föräldrar. Skolan skall lära inte uppfostra.
  Gissa hur dessa ”kids” sköter sig i arbetslivet när det är dags – just det, mindre bra…

 5. Eva skriver:

  Ush va hemskt det låter. Och det ironiska är att det ofta är de stökiga eleverna som behöver ordning och lugn mest av alla. Jag tror inte att det handlar om ”dåliga” elever utan om lärare som saknar ledar-egenskaper. Man måste ha pondus och självförtroende för att kunna leda en grupp! När jag gick i skolan fanns det bråkiga klasser och lugna klasser (samma elever, olika lärare).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..