ARMANI PÅ DJURSJUKHUSET

 

Processed with VSCO with e7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

 

Äntligen verkar det som att sommaren kommit ordentligt nu. Soligt och varmt igår, dock med både åska och regn, och idag väntas det bli 28 grader varmt. Åh så härligt : ) Ska sola och bada hela dagen!

Veckan har verkligen varit ett virrvarr av känslor. I måndags åkte vi in till Djursjukhuset i Uppsala med Armani, då han inte blev bättre av sin antibiotikabehandling som han fick hos veterinären i torsdags. Han blev bara sämre. Och det visade sig att veterinären missat två stora sår på ryggen som vi upptäckte  i Uppsala när vi satt och väntade. Ett öppet sår mitt på ryggen och en stor varböld. Lilla, lilla Mani. Aldrig sett honom så sjuk. Orkade ingenting. Vi har ju trott att det berott på urinvägsinfektion. Han blev inlagd på sjukhuset för att ta hand om såren och se till att han fick i sig vätska och mat då han tappat 10% av sin kroppsvikt på tre dagar. Han som redan är mager pga. njursvikten.

Processed with VSCO with e7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

På måndagkvällen var vi in på Gyllene Tider, som jag fick i födelsedagspresent men det kändes väldigt konstigt att stå på en konsert medan Mani låg inlagd. Inte för att vi kunde göra så mycket där och då, men ändå. Skönt i alla fall att vara i samma stad om de skulle ringa. De ringde precis innan vi gick in på konserten och meddelade att de rengjort alla såren och att allt gått bra. De frågade också om de skulle sätta dit en sond så de och vi kunde sondmata i fall det skulle ta tid att komma igång med att äta. De tyckte vi var en bra idé då han tappat så mycket i vikt och vi ville vara säkra på att kunna ge honom mat om han inte åt tillräckligt själv.

Processed with VSCO with e7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

På tisdagen ringde de och sa att vi fick hämta hem Mani på eftermiddagen. Åh det kändes som julafton! Nervös för hur han skulle må, men så lättad att få ta hem honom.

Processed with VSCO with e7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with e7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with e7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

I väntrummet.

Och så glad han, och VI blev när vi äntligen fick ses. Han strök sig och pussade mig hela tiden och måste såklart undrat var vi varit. Älskade Mani.

Processed with VSCO with e7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Han är rakad på halva ryggen och där är det satt två dränage för att leda ut var. Och så har han en sondslang i halsen. Den blå tygtratten för att han inte ska tvätta eller klia på såren. Vi har klippt till den i fram så att han ska kunna gå ordentligt då han snubblade på den ibland innan. Han är inte särskilt förtjust i den men accepterar den.

På måndag ska vi tillbaka för att ta bort dränagen och sonden om han ser ut och må bra. Vi tycker det går åt rätt håll men han är trött, så trött. Han vill sova med oss som vanligt vilket jag tolkar positivt i alla fall. Och han kommer när jag knackar med matskålarna : )

Processed with VSCO with e7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with e7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Igår kväll tog jag & Enzo en skön PW innan vi tog kvällen. Riktigt skönt och trevligt med sällskap. Bra med någon som piskar på en också så det går lite snabbare : )

Hoppas din vecka varit fin och att helgen blir riktigt bra! Kram/E

 1. Men stackars Armani, jag håller tummar och tår att medicinen och sondmaten hjälper så han piggar på sig

 2. Bex skriver:

  Åh, håller tummarna för att han är på bättringsvägen! Styrkekramar till er

 3. Håller tummarna! Vår lilla Cookie är också hängig men hoppas vi slipper veterinären. Har lärt mig att värska upp henne och att ge henne laxerande så brukar hinna stoppa innan det blir för dåligt, dock går ju allt så snabbt när det är varmt 😢. Kram till er

 4. Maria skriver:

  Åh vad synd om Mani, men du ska se att han blir bättre och bättre nu! Tycker det säger så mycket om en människa hur hon/han behandlar djur och ni agerar, i mitt tycke, PRECIS som man ska! Håller alla tummar för att era fina katter får vara hos er många, många år till! Kram på dig!

 5. Ania skriver:

  Tips! Katter kan få igång aptiten av antidepressiv medicin för människor som heter Mirtazapin. 🙂 Min lilla fick det när hon hade njurproblem och det fungerade fantastiskt bra. Inte alla veterinären som vet om detta. 🙂 Lycka till! Kram!

  1. Engla skriver:

   Han fick aptitstimulerande på sjukhuset. Ska se om det är ngt man kan fortsätta med hemma ❤️ Tack! Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..