ANNONS

GLUTENFRI JORDGUBBSTÅRTA – RECEPT

/

d4fe46c4-b99d-4979-926f-72d75bec9973-5b0d36dd2943a

Hade jag orkat och hunnit med så hade jag slängt ihop denna ljuvliga drömtårta till imorgon när det är nationaldagsfirande. Jag får satsa på midsommar istället. Som komplement till den här smarriga sommartårtan!

4a6ed56e-9412-4e2e-a3ae-a70fcb67ea00-5b0d390e35010

Ingredienser för tårtbotten:
75 g smör
1.5 dl strösocker
3 ägg
5 dl kokos
Saften av den citron

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar

Dekoration:
Resten av jordgubbarna från fyllningen
Hallon
Syrén

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret i en stor kastrull på medelhög värme. Drag bort från värmen när smöret har smält och tillsätt resterande ingredienser. Rör ihop en kladdig smet och låt stå i 10 minuter.

Man kan använda en springform men jag har ingen i rätt storlek så ritade ut två cirklar a 22 cm i diameter på bakplåtspapper och hällde ut smeten i cirklarna vilket gick hur bra som helst då den är ganska tjock och inte rinnig, dock blir de inte perfekt runda i kanterna så värt att tänkas på om man vill ha det perfekt. Jag gillar ju att de inte är helt runda. Blir på något vis lite mer charmigt : ) Grädda tårtbottnarna mitt i ugnen i ca. 20 minuter – till en gyllene färg. Tag ut och låt dem svalna så de inte är varma när du ska sätta ihop tårtan.
Vispa upp grädden fluffig och skiva jordgubbarna. Lägg en tårtbotten på ett tårtfat och lägg på hälften av jordgubbarna. Lägg på andra tårtbotten och klicka ut vispgrädden. Toppa med resterande jordgubbar och blommor, bär eller blad. Klart! Kan meddela att den smakar fantastiskt! Lagom söt & syrlig med kokos & jordgubbarna i fokus.

Kram/E

1
19

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00