STANNA FARTEN

 

Processed with VSCO with g7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Livet går i 180 nu känner jag. Jag försöker sakta farten men det går inte. Dagarna, veckorna, månaderna flyger iväg. Jag vill dra i bromsen. Stanna. Andas. Njuta. Se. Höra. Lyssna på det där fågelkvittret, känna doften av syrén, se mina sommarglada barn, cykla, bada, springa och skratta. Krama om dem i farten och hålla om dem en stund.

Jag vill inte att tiden ska gå så här snabbt. Jag vill inte vara fast i karusellen där allt handlar om jobba, städa, laga mat, diska, tvätta, packa väskor inför morgondagen och så repeat. En fantastisk trevlig karusell ändå om man där emellan får lite balans och återhämtning på annat håll. Livet är ju så mycket mer. Men det känns som att jag och alla människor runt om mig springer sitt livs lopp och skruvar till den där karusellen så den blir lite mer effektiv, går lite snabbare… Och det är inte hållbart. Jag vet inte om jag skapar måsten här hemma som inte behövs. Men jag tycker inte det. Det är nog bara lite mycket på en gång just nu. Jag känner att jag inte hinner med. Det blir ju så ibland. Nu har det bara blivit så lite för ofta. Och tiden kommer aldrig, aldrig igen vilket gör mig så ledsen. Jag vill vara HÄR och nu.

 

Imorgon blir en bättre dag.  Kram/E

 

 1. Åh vad jag känner igen mig, tänkte senast idag att syrenen i trädgården ju nästan blommat ut innan jag hunnit plocka in en bukett?!

  Jag började nytt jobb i januari efter att ha pluggat och alltså, första månaden var jag HELT SLUT, orkade inte mer än att komma hem, äta och sova typ! Innan jag började plugga så jobbade jag skift dag-kväll-helg och att gå över till enbart dagtid var sjukt kämpigt i början. Men upplevde att skift slet mer på mig ändå. Nu har jag vant mig, jobbet är ju roligt och herr mig energi, och jag har energi efter jobbet till både träning & annat, underbart haha. Ljuset och värmen gör såklart otroligt mkt till också. Men, tillåt dig själv att vara trött! Det är SÅ mkt nytt som ska smältas även om man inte tkr det..! Kram!

 2. Jobba heltid funkar inte för mig. Jag blir för trött och slut. Jobbar 60% och det är helt lagom! Alla är nöjda och glada. Har inget höginkomst jobb,men det fungerar perfekt ändå. Man måste ju ändå orka 40 år till. 😑

 3. Alicia skriver:

  Det är nog för att det fortfarande är nytt för dig med jobbet. Man är såå trött första veckorna på ett nytt jobb, tror man ska tillåta sig att vara det och försöka få in mycket vila och återhämtning. Ett ”vanligt” jobb gör ju mycket mer att man hamnar i ett ekorrhjul och försöker hitta effektiva rutiner m.m. men mindfulness är fantastiskt, finns många bra böcker och meditionsspår att lyssna på. 🙂 Kram!

 4. Linnea skriver:

  Allt under himlen har sin tid. Bra början att veta vad man vill. Tror du kan fixa det till och för dig själv. Som du känner så ska det inte kännas för stor del av tiden. Kan du hitta stöd av nära och kära för att komma rätt? Privata frågor, inte ute efter svar – bara att fundera kring. Livet är en resa, det som händer just nu är inte hela kakan.

 5. Helena skriver:

  Vet precis hur du menar och tipsar gärna om boken ”Jag lämnar ekorrhjulet” av Åsa Axelsson. En inspirerande ögonöppnare som visar att man kan sakta ner det där snurrandet om man bara vill 😊. Jobbar på det själv, bit för bit.

  1. Sofia skriver:

   Den är bra o inspirerande! 👍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..