TRÄNINGSFORMEN SOMMAREN 2019

 

img_8185

Jag tycker det är svårare att träna när jag inte har något mål. Att hålla mig stark, pigg, fräsch och underhålla konditionen är såklart ett mål i sig. Men det underlättar att sätta upp små utmaningar eller delmål. I alla fall för mig. Nu blir det mellan 2-4 träningspass i veckan, och det är såklart inte fy skam. Men saknar att trycka på lite mer. 4-5 pass skulle jag vilja ligga på. Så nu måste jag fundera ut ett mål. Kanske en utmaning fram till semestern eller liknande. Det är en bra upplägg. Jag har blivit starkare och jag mår bra i kroppen så kanske en utmaning vore att få mer synliga muskler eller större muskler. Eller klara en viss övning etc. Måste klura på den.

Kram/E

 1. Du har fått riktigt bra tips. Skulle också skriva om att lyfta tungt men också att jobba långsamt. Knäböj till exempel, gå ner på tre eller ännu långsammare, håll i botten variera mellan att gå snabbt upp/långsamt upp. Samma tänk kan appliceras på andra övningar också. Ger mer effekt att verkligen hålla i ytterlägena så man får kontakt med musklerna. Skriv gärna mer om träning. Tycker det är så galet roligt! 🙂

 2. Jenny skriver:

  Håller med de andra, kör tyngre basövningar. Köp något av styrkebyråns program för inspiration! 😊💪

 3. Kvalitet före kvantitet. Kör 4 pass där du lyfter TUNGT, fokusera på basövningar. Du kmr förstå att du behöver de resterande dagarna för återhämtning om du tränar HÅRT. Skippa konditionsträningen, max 1 pass / vecka, du behöver inte den i din grund just nu. Så OTROLIGT mkt effektivare att träna tungt än att köra massa cardio och sen lätta vikter. lycka till! 💪

  1. Engla skriver:

   Kör inte så mkt cardio mer än uppvärmning och kör ganska tunga övningar men tror jag kan köra tyngre 💪🏼😅 Bra tips, tack!

 4. Marie skriver:

  Som Therese skriver så tror jag också det i så fall är bättre att köra tyngre men färre reps och 3 ggr/vecka. Man får snabbast resultat på det sättet upplever jag.

  1. Engla skriver:

   Ok låter bra! Kör du/ni någon kondition däremellan?

 5. Men det är inte mängden pass per vecka som räknas! Gå istället ner till 3ggr/v och träna tungt med kvalitet och du kommer att få en helt annan toning i dina muskler. Jag har gjort det i 10v och skillnaden är så häftig!

  1. Engla skriver:

   Bra tips! 😍👍🏻

  1. Bra skrivit. För många pass kan väl slita ut kroppen?. Bra kvalitet är väl det viktigaste. 9 pass lagom?. Alla kanske ej kan få till många pass.
   Sedan skall man ej jämföra sig med andra o få ett dåligt samvete för att t.ex jag bara får in 5 pass och den andra 9 pass.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..