VI SÅG NÅGOT VI INTE SKULLE SE

 

Godmorgon torsdag! Idag gick det bara inte att kliva upp i tid. Eller tid och tid, vi är ju lediga men jag hade tänkt träna. Istället sov jag en timme extra och har nu jobbat undan en hel del. Rätt skön känsla det med så träningen får helt enkelt antingen utebli idag eller bli av senare. Eller så räknar jag skridskoåkningen som dagens träning haha.

Vi ska ut och grilla korv till lunch och i eftermiddag tänkte vi åka skridskor. Barnen vill bada också men vi bor ju nästan i simhallen så tror vi spar oss till imorgon : ) Mycket man vill hinna med under lov.

Processed with VSCO with g7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

På väg till bion. Vi parkerade i ett parkeringshus och när vi skulle gå ut därifrån gick vi upp för några trappor för att komma ut. Det luktade riktigt illa och när vi gått någon våning så står två män och dealar med droger. Blev så chockad och rädd! Där kommer vi med tre kids och ser något vi förmodligen inte skulle se. Jag vet inte om de brydde sig, kanske var vardag för dem. När vi gått en våning till (hur många jäkla våningar kan det vara innan vi är ute?) så är det blod överallt och jag såg inte detta men R såg kanyler ligga i ett hörn. Vi småsprang sista biten upp och väl uppe går inte dörren att öppna. Helt igenbommad och vi har panik. Rycker till en sista gång och då går den upp. Sjukt obehagligt! Kanske är fördomsfull nu, jag menar inte att de var onda människor men tänker att med droger i kroppen så kan det ju bli farligt. Har aldrig sett droger i verkligheten förr, det var helt surrealistiskt. Vi skakade av oss upplevelsen och sprang iväg till bion i alla fall.

Processed with VSCO with g7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

På väg till bilen efter bion. Vi tog INTE samma väg tillbaka. Draktränaren 3 var riktigt riktigt bra! Blev förvånad faktiskt, inte min typ av film men tom. jag satt och grät på slutet. Spännande, rolig och ja fin liksom. Kanske inte passar de minsta barnen då den var lite läskig men absolut från 7 år och uppåt i alla fall tycker jag.

Processed with VSCO with g7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Slapp torsdagsmorgon. Nu ska jag hoppa in i duschen och få i mig frukost sen kör vi igång denna småkyliga februaridag.

Kram/E

 1. Anna skriver:

  Som fd Malmöbo (vi bodde vid Folkets Park där en rondell kallades ”knarkrondellen”) håller jag inte alls med de andra kommentarerna. Visst att missbrukare kanske inte är farliga för allmänheten, men langare kan vara riktigt obehagliga och hotfulla! En förskola i närheten fick sätta upp kameror och gallergrind för att langarna använde porten som skydd för vädret och då hotade föräldrar som skulle passera in till/ut från förskolan. Jag hade reagerat precis som Engla om det här varit jag!

 2. Soffie skriver:

  Jag blir förskräckt över det som ni upplevde i samband med biobesöket samtidigt som jag tänker att det är så här tragiskt förekommande i samhället och att ni inte sett det här på nära håll förrän nu?

 3. Jessica skriver:

  Risken att ni skulle blivit utsatta för något tror jag är väldigt liten. Har själv arbetat med missbrukare. Tror det är bra att prata om det med barnen på ett informativt sätt och inte antingen tysta ner eller skrämma. Men förstår att det kan vara svårt i stunden!

  1. Engla skriver:

   Vi pratade om det på vägen hem när vi smält det hela lite

 4. Elsa skriver:

  Förstår att det va obehagligt! Bra tillfälle att snacka med barnen om att det finns personer som använder droger, att de generellt inte är farliga men att drogerna kan få dem att bete sig märkligt. Och att man inte ska röra sprutor eller liknande på marken. Gick själv och var väldigt rädd för påverkade personer som liten efter en liknande händelse. Önskar någon pratat med mej om det på ett avdramatiserat sätt 🙂

 5. Ellie skriver:

  Missbrukare är sällan farliga för andra än sig själva. Däremot tråkigt att använda kanyler lämnas helt öppet då ju barn och djur kan råka pilla på dem och tyvärr är hepatit C vanligt bland personer med missbruk. :/ Om man ser kanyler kan man försiktigt försöka putta in dem i en använd vattenflaska och sedan slänga i sopor, just så inte barn och djur kommer åt dem så lätt.

  Såg äntligen bildens på din nya frilla nu. Ååå snyggt och fräscht!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..