VARANNAN VECKA?

 

img_3128

Som jag älskar vårt sovrum, och som jag älskar en renbäddad & fluffig säng. Ställde frågan tidigare i veckan, om hur ofta ni renbäddar? Det här skiljer sig ju så himla mycket! Vi (ok mest jag) renbäddar minst en gång i veckan, oftast var 5:e dag. Ibland byter jag örngott lite oftare. Även om vi går och lägger oss nyduschade så tycker jag att det känns ofräscht att vänta för länge mellan att bädda rent, och jag menar att gnida runt med håret & ansiktet på samma kudde känns inte heller fräscht så då byter jag efter ett par dagar. Samma sak med badlakan och handdukar. De byter vi också ut rätt ofta.

Hur resonerar du?

  1. Haha är det bara jag som älskar när sängkläderna är ”insovda” och mjuka och gosiga och luktar lite bodylotion? Jag byter varannan, var 3e vecka men örngott byter jag emellan. Jag sover hellre i insovda sängkläder är renbäddat 🙂

  2. Varannan söndag. Handduk i badrummet typ 2-3 ggr i veckan men då har vi bara en. Duschhandduk när det känns läge. Jag är inte speciellt kinkig och tänker att det är min egen skit. Och dessutom känns det inte bra för miljön att tvätta i tid och otid. Däremot sover jag i en ny pyjamas varje natt.

  3. Jag byter handdukar OFTA. Och alla i familjen har så klart egna handdukar. Men då har vi dagisbarn i familjen så det känns mest fräscht så. Sängkläder byter jag 1 gång i veckan, örngott kan bli oftare beroende på hur ”skitigt” jag tycker att det känns 😅

  4. Sängkläder byter jag ca en gång i veckan ungefär. Badlakan kanske var femte dag. Handdukar (bara till händerna) flera ggr i veckan. Är någon förkyld byter jag dem varje dag.

  5. bäddar rent varje vecka ,handdukar för händer byter ja 3-4 gånger i veckan , har dagisbarn haha.. badlakan varannan vecka, är ju ren när man torkar sig torr så de funkar för oss &alla har en egen 😊 är någon sjuk så blir de oftare med allt haha

  6. Varannan vecka känns lagom. Vi är kvällsduschare så lägger oss rena och jag försöker att inte överdriva det där med hygien och städning .. känner lätt att det blir hysteriskt och nästan en tävling om vem som kan ha renast.

  7. Jag hinner inte med så ofta som en gång i veckan även om jag nog helst skulle vilja det då jag också älskar att somna i nybäddad säng, plus att det känns som att man svettas och kladdar ner sängen mer när man är flera som sover i den. Vi har vår son på 1 år och 8 månader sovandes mellan oss. Men varannan vecka ungefär brukar det bli här hemma, badlakan ungefär samma men handdukar man torkar händer och ansikte på i badrummet minst en gång i veckan.

  8. Varannan till var tredje vecka är lagom för oss. Har inget behov av att byta oftare än så även om jag gillar lukten av nytvättade lakan 🙂

  9. Byter i det närmaste varje vecka. Någon vecka hänger jag dock bara ut alla sängkläder, speciellt så här i vintertid då vi har allt mellan -10 och typ -35 hela vintern. Då känns de ändå fräscha.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..