AQUAGOLD

 

I samarbete med Sofia Wikner Estetik

Processed with VSCO with g7 preset Processed with VSCO with g7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with g7 preset Processed with VSCO with g7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Processed with VSCO with g7 preset Processed with VSCO with g7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

Jag startade 2019 med ett besök hos Sofia för att testa en ny behandling, Aquagold. Aquagold kallas för ”the golden cocktail” och är trendigt inom medicinsk hudvård och kommer från USA där många kändisar som bl.a. Kim Kardashian använder detta i sin hudvårdsrutin. Jag bad Sofia förklara mer utförligt vad en Aquagold-behandling innebär:

”I ampullen blandas en individuellt anpassad cocktail som innehåller en mängd vitaminer, antioxidanter, mineraler, muskelavslappnande och filler som ger fukt. Ampullen stämplas 0,6 mm ner i övre hudlagret med hjälp av 12 små nålar av 24k guld.

Aquagold är en hudbehandling som ger huden lyster, fukt och minskar porstorleken. Det är tänk som en ytbehandling eller sista ”finish” där vi kommer åt små torrhetslinjer. Behandlingen kan också minsak rodnad och svettning i ansiktet. Behandlingen påverkar inte mimiken. Har du större hudproblem, volymförluster eller rynkor är det lämpligt att börja med andra behandlingar först. Utförs i ansikte, på hals och händer. Behandlingen kan utföras i ansiktet, på hals, dekolletaget eller händer. Huden rengörs först och sedan spritas. Därefter börjar behandlingen då cocktailen stämplas in i huden. Behandlingen tar ca 15 minuter och du upplever lätt rodnad efteråt. Använd helst inte makeup första 12 h. Behandlingen är relativt smärtfri, det beror lite på vilket område som behandlas. Är du känslig så be om bedövningskräm så får du det.

Effekten och varaktigheten är individuell och påverkas av bl.a. hudkvalitet, ålder, levnadssätt. Fukten och lystern har längre hållbarhet än den porförminskade effekten. Maxeffekten kommer efter 14 dagar och hållbarheten ca 4 månader. Så var 4-6 månad kan behandlingen upprepas.”

Jag använde inte någon bedövningskräm då behandlingen endast tar 15 minuter så är smärtan överkomlig. Det gör ju inte ont i hela ansiktet hela tiden utan just där ampullen går över huden.  Jag var lite röd resten av dagen och fick inte sminka mig eller tvätta ansiktet på kvällen. Dagen efter såg jag ut som vanligt. Efter ca en vecka upplever jag fräschare hy med mer spänst, då jag varit väldigt torr och känt mig glåmig under julen. Jag har inte så mycket rynkor men upplever ändå att jag är aningen slätare i pannan nu och porerna är definitivt mindre. På tal om rynkor. Jag älskar skrattrynkor! Kan det vara bland det sexigaste som finns på både män och kvinnor. Jag har längtat efter att få dem och tror de börjar komma fram nu efter att jag fyllt 36. Dock körde Sofia runt med ampullen runt ögonen också så kanske de gömmer sig ett tag till haha.

Processed with VSCO with g7 preset

Foto: Copyright 2019. All rights reserved.

 1. K skriver:

  Skickade iväg för tidigt.. Om man redan har lite linjer vid ögonen (kråksparkar), tar det bort dem till viss del då?

  1. Engla skriver:

   Det går väldigt ytligt. Har du djupare rynkor tror jag botox är bättre men kolla med Sofia.

   1. K skriver:

    Men det är ju botox i denna..men du menar enbart botox då?

   1. K skriver:

    Men det är ju botox i denna..men du menar enbart botox?

    1. Engla skriver:

     Den här går inte in djupt så som om du skulle göra en botoxbehandling som går ner på djupet och får musklerna att slappna av. Aquagold går bara ytligt och ger mer lyster och kan ta bort tunna fina linjer, men inte rynkor som liksom satt sig 🙂

     1. K skriver:

      Ok tack för svar!

 2. K skriver:

  Och där kom botoxen in..ja jag känner det samma, kanske dags nu snart vid 35😁

 3. Anneli skriver:

  5000 kr för 15 minuter…

  1. Maria skriver:

   Men det är ju helt hutlöst dyrt?

   En undran är hur du Engla kan motivera en sån dyr behandling för att förbättra ditt utseende?

   1. Engla skriver:

    Jag har fått testa den i ett samarbete. Bra behandlingar hos seriösa kliniker kostar mycket. Då jag har ärr på kinderna så är det för mig värt att satsa på behandlingar men självklart önskar jag att jag aldrig fått ärren.

   1. Louise skriver:

    Varför behöver hon motivera det? Alla väljer och prioritera vi väl olika? Jag köpte precis en kappa för 6000 kr, säkert orimligt i mångas ögon men mode är mitt största intresse. Skulle däremot aldrig lägga pengar på teknikprylar eller resor- något som många gör. Alla är ju olika och tur är väl det!

    1. Anna skriver:

     Jag håller med! Varför skulle hon motivera? Jag gör behandlingar i samma prisklass 3-4 ggr/år. Ingen har någonsin ifrågasatt mig för de:-) Och jag vill pröva denna behandling efter att hon skrev om den. Ska bara planera en trio till staden först hihi.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..