SHOPPA MINDRE & ÖNSKELISTA

 

2018 startade jag med en utmaning att shoppa mindre och så var jag också väldigt sugen på att köra en capsule wardrobe, dvs plocka ut ett visst antal plagg, skor & accessorer som jag får använda under ca 3-4 månader innan jag byter ut några av dem efter säsong (från min egna garderob). Dock fungerar det inte för mig att plocka undan de andra plaggen och förvara någon annanstans tex. så rent praktiskt blir det en svår utmaning även om det går att tänka och planera outfitsen på liknande sätt. Och också då se vad som eventuellt saknas och verkligen fundera noggrant innan över ett eventuellt köp. Vad gäller shoppingen 2018 så började det bra men jag kan bli betydligt mycket bättre! Jag vet ju idag precis vilka jeans som jag trivs bäst i, vilka t-shirts och stickade tröjor jag föredrar, vilka typer av klänningar som klär mig bäst etc. Det är egentligen enkelt att hålla sig till en grym basgarderob. Jag har en önskelista som jag tänker utgå ifrån i år, och kläder utöver den är ingenting jag behöver eller ska köpa om jag inte upptäcker att jag behöver en ny bas t-shirt eller trosor, strumpor etc. I annat fall så måste jag byta ut minst ett plagg mot ett jag vill köpa. Jag har fyndat en del på rean nu och det är bara basplagg och sådant som jag spanat in i flera månader och nu hittat nedsatt. 2019 ska verkligen BLI mitt shoppa mindre år tillsammans med att bli ännu bättre på att sopsortera och äta mer vegetariskt. Och här hemma rensade vi ut en hel del under 2018 och gör med jämna mellanrum. Jag trivs så bra med ett mer minimalistiskt liv och mitt mål är att uppfylla det ännu mer även vad gäller kläder, även om mitt modeintresse är väldigt stort. Det gäller att satsa på bra kvalité och rätt plagg för mig!

Jag ska njuta av de plaggen jag har helt enkelt och bygga fina kombinationer. De plaggen på min önskelista är heller inga måsten. Det är plagg/accessoarer jag känner skulle komplettera min garderob men många av önskningarna är svindyra. Kanske prickar jag av någon av grejerna under året, kanske ändras de eller byts ut. Detta blir i alla fall vad jag utgår ifrån, för något annat ska jag inte shoppa.

– En oversize hoodie i svart. Har spanat in en från Kenzo som jag har på min önskelista. Perfekt mysplagg som är snyggt och kan bäras till skinnbrallor, en kappa och sneakers lika gärna som till träningstightsen.

– En gul eller vit maxiklänning i den perfekta modellen. Du vet en boho-chic klänning att använda både med sneakers och sandaler.

– Svarta Levi´s 501- jeans. Bästa jeansen punkt.

– Mellanblå Levi´s 501-jeans utan slitningar. Se ovan.

– Hermés-sandaler i tan. De har stått på listan länge men när jag väl ska slå till är de alltid slut. Känner att de kommer vara pricken över i på alla mina sommarlooks.

– Louis Vuitton Neverfull. Hade en GM som jag tyckte blev för stor så sålde den och köpte en MM som med tiden kändes för liten. Så nu vet jag inte. Jag älskar den väskan och tror en GM är mest jag? Eller blir då väskan ute och går med mig haha? Samtidigt har jag ju denna modell som faktiskt är en lite mer lyxig variant.

PicMonkey Collage

Pics: Pinterest

Detta kollage sammanfattar min stil väldigt bra, och det finns ingen anledning att hamna bortom den för det är ju dessa looks jag dras till, år efter år, oavsett trender. Klassiska looks med få detaljer. Inga konstigheter. Det är efter denna stil min garderob är uppbyggd. Kram/E

 1. Jag har samma mål! Jag ska börja köpa mer närproducerat/ekologiskt/rättvisemärkt. Byta ut tex alla rengöringsmedel som är fulla med kemikalier och dödar microornanismer och jag har börjat göra egna rengöringar. Så kul! Tror det gör stor skillnad om alla skulle börja tänka efter mer varje gång man handlar nytt.

  1. Åh vad spännande Hur gör du egen rengöring? Blir så himla inspirerad av sånt här! Så kul att läsa om fler som också strävar efter bättre leverne. Kram!

   1. Ja man blir så inspirerad!! 🤗 egen allrengöring som är naturligt bakteriedödande gör jag ungefär såhär: Jag kokar vatten i en kastrull. Låter den svalna helt. Sen tar jag en sprayflaska o häller i en skvätt ättika. Typ en halv deciliter. Sen klämmer jag ur en citron i flaskan. Sen på med vattnet o sen droppar jag i eterisk olja från hälsokostaffären som man kan få i en massa olika dofter. Jag tar citrongräs. Egen rengöring är så billig o göra! Jag gör mina egna ”toatabletter” som doftar ljuvligt oxå. La ut receptet på min insta idag om nån vill ha tips. Sofiaimcalled heter jag där. 🤗👍

 2. Tips på Capsuel Wardrobe; man behöver ju inte lägga undan resten på vinden men kanske ha en särskild del av garderoben som är det som används alternativt hänga fram på en klädstång? Jag försökte köra liknande i våras och hängde då fram grejerna på en fin klädstång, blev en bra översyn med!

   1. Man kan ju ha det som utgångsläge och sen om man typ måste lägga till något eller ex ta fram en festklänning så är ju inte det hela världen 🙂

 3. Vi måste nog alla försöka dra ett strå till stacken, med tanke på vår miljö.
  Börjar tröttna på alla bloggar som bara uppmanar till konsumtion, vilket
  känns helt fel i tiden. Blir nästan vulgärt.

 4. Jag tycker det är intressant att många vill testa capsule wardrobe. Själv tänker jag nog tvärtom. Att jag försöker använda allt i min garderob och märker jag att något aldrig bli använt så vill jag sälja eller skänka det 🙂 På det sättet minskar ändå min garderob och jag märker vad jag saknar, utan att tvinga mig själv att gå klädd i ett fåtal plagg som då förstörs mycket snabbare genom att användas varje dag.

  1. Meningen med capsule är ju precis så för mig, att använda allt och med tiden rensa bort just det som inte används. Inte slita ut några få plagg. Man kan ju bygga upp en capsule wardrobe på hur många plagg man vill. För mig är det ett bra sätt att bygga olika kombos och spara tid i vardagen, samt se vad som verkligen används.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..