ANNONS

SAFFRANSSNÄCKOR MED CHOKLADFYLLNING

/

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Igår var det dags för lussebullsbak och eftersom vi älskar choklad här hemma, och russin not so much så körde jag en ny variant av saffransbullar. Jag hade även slut på bakplåtspapper men hade som tur var 50 bullformar hemma så det blev perfekt att köra på saffranssnäckor. Grundreceptet på degen har jag fått av mormor så det använder jag alltid ♥

Ca 50st

– 50g jäst
– 5 dl mjölk
– 1g saffran
– 2.5 dl socker
– 250g smör
– 2 ägg
– 16 dl vetemjöl special

Smula jästen och häll över mjölken som är uppvärmd till 37 grader. Rör om så jästen fördelar sig. Tillsätt saffran och smält smör. Rör om. Tillsätt sockret och äggen. Rör ordentligt. I med mjölet och knåda degen ca 10 minuter. Låt jäsa 30 minuter under bakduk. Medan degen jäser gör du chokladfyllingen.

Fyllning:
– 100 g färskost
– 150 g rumsvarmt smör
– 6 msk kakao
– 2 msk vaniljsocker
– 3 dl florsocker

Blanda alla ingredienser till en slät smet och låt stå.

Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en stor rektangel. Pensla på chokladfyllningen och rulla ihop delarna till varsin rulle. Dela i ca 25 bitar/rulle och lägg på bakplåtspapper eller i bullformar. Grädda i omgångar. 7 minuter i 225 grader.

Processed with VSCO with e7 preset

Foto: Copyright 2018. All rights reserved.

Jag ville även testa saffransbullar med Center så jag tog en del av degen i receptet ovan och rullade till bollar. Gjorde ett hål i dem och fyllde med chokladfyllningen och tryckte sedan ner en Center i hålet. Gräddade dessa också i 7 minuter. När de svalnat så penslade jag dem med lite vatten och stänkte på lite strösocker. Helt crazy goda båda varianterna. Saffran & choklad tillsammans alltså, best combo!

Kram/E

2
27

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00