BAKVERK & STRESSFÖRBUD

 

Processed with VSCO with a5 preset

Foto: Copyright 2017. All rights reserved.

Lussebullar bakar jag helst egna men pepparkakor går lika bra att köpa tycker jag. Förra året köpte vi färdiga och dekorerade. Alla nöjda : ) Man får sänka ribban och fokusera på några saker som känns lite extra viktiga. Och du, stanna upp och njut och tänk efter VARFÖR du gör si eller så. Jag älskar julen och skulle vilja fixa så himla mycket. Men tiden och orken finns inte. För livet pågår ju med alla andra aktiviteter och sysslor också. Jag vill dessutom få tid till träning, mysa med barnen framför julkalendern, åka och bada mm. Så prio här hemma är några få juldekorationer. En julgran. Baka om tid och ork finns. Fixa lagom många julklappar, endast åt barnen. Ok och till R. Sen vill barnen gärna bygga pepparkakshus också, äta julmat i förväg nån helg, baka/dekorera pepparkakor. Så det gör vi om vi hinner såklart. Julkänsla går att få på så många vis. Bästa recept är ju en glad och lagom utvilad mamma till att börja med : )

Nu börjar jag faktiskt komma in i lite julkänsla här hemma, fastän vi knappt har några julgrejer alls framme än. Mina julstjärnor kommer inte förrän i nästa vecka. Glömde visst kolla leveransdatum när jag beställde dem. Frågan om det är värt att sätta upp dem då? Ja vi får se. I helgen tänkte jag försöka börja baka i alla fall. Lussebullar på ett lite annorlunda vis är min plan, samt chokladtryffel eller pepparkaksglass. Men det är inget måste. Känns mest bara lite roligt att planera och just NU är jag ju sugen på att baka. I helgen kanske vi drar på bio, tränar, badar och firar 2:a advent med köpefika. Vi får se!

Vad bakar du helst så här års, och känner du dig stressad inför jul? Jag vet inte hur många år som december liksom försvunnit och jag suttit som en urvriden trasa och pustat kvällen den 24: e när alla gäster åkt hem och barnen somnat. No more.

Kram/E

 1. Malin skriver:

  Klart man inte ska stressa ihjäl sig och ibland blir det ju tokigt, som juldekorationer som råkar komma sent, det är ju ingen som dör för det! Jag läser sista terminen på universitetet och har haft en helvetes höst då det varit alldeles för mycket plugg, det kombinerat med en 1,5 åring känns otroligt tråkigt men jag ser ljuset i tunneln. För mig är julen enormt viktig, helig till och med. Men just i år är jag glad att sonen är liten och att ja kan sänka kraven utan att han är särskilt medveten om det faktiskt. Men julgran, klappar, julmat på julafton och sånt blir det. Förhoppningsvis hinner jag med att baka lussebullar och titta på någon julfilm för att få till stämningen också 🙂

 2. Johanna skriver:

  Men jösses vad du förvånar mig i de senaste inläggen om julpynt.
  Va?!?! Har du inte pyntat i augusti som du brukar? 😂😉 Vad händer?! 😱
  Sen vet jag att både du å Robin kommer ge varann ngt, as always. 😛
  Men helt enig med dig, sänk kraven och gör saker man mår BRA av.
  Kram

  1. Engla skriver:

   Haha ja eller hur! Tänker alltid att jag ska börja i nov 😅😂 Händer aldrig!

 3. Therese skriver:

  Vi bakar lussebullar och fröknäcke. Och om jag orkar glutenfria pepparkakor eller pepparkakor på dinkelmjöl till mig själv, enbart för att de glutenfria man köper inte är goda. De andra får köpta pepparkakor eftersom de är minst lika goda som hembakta. Pepparkakshus har vi bakat från köpt deg. Supermysigt och fullt tillräckligt. Vi firar inte hemma i år utan åker bort 22/12-3/1, så finns ingen anledning att gå all in med julstöket. De får våra föräldrar (där vi firar jul) fixa.

  Om du har ibs (har för mig det) så tipsar jag om siktat dinkelmjöl, det reagerar ibs-magen inte på och lussebullarna får den rätta konsistensen istället för den där smuliga och torra känslan som glutenfritt gärna ger.

  Hoppas du får en härligt stressfri och stämningsfull december!

 4. Vano skriver:

  Bra inställning där. Flera borde ta efter, vi stressar alldeles för mycket i det här landet.

  1. Sara skriver:

   Åh precis som jag brukade tidigare, mums! Bra tips/påminnelse som jag tar med mig. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..