ANNONS

JULKALENDERN – LUCKA 3

/

”Mitt senaste beslut”

Mitt senaste beslut här i livet är väl faktiskt ett ganska så självklart beslut, men inte alls så enkelt alla gånger. Att prioritera hälsa och välmående. December och jul är för många en lång uppbyggnad av stress inför julen och kikar man på sociala medier så har folk redan tagit in granen, pyntat hela huset, bakat fem olika sorters julgodis, haft glöggmingel, ätit julbord och slagit in nästan alla julklappar.

Ja och så finns det de som inte ens hunnit ta fram adventsljusstaken. Läs jag. Vi var utan vatten hela dagen igår pga. renovering i tvättstugan så sista prio var att leta efter julkartongerna på vinden. Och så får det vara. Visst får jag dåligt samvete gentemot barnen, som helst vill att hela huset ska vara en tomte-värld men det går att göra mysigt på annat vis och denna vecka ska jag ta fram ljusstaken och få det lite julmysigt såklart lagom till andra advent. Det kommer också bli färre klappar, mindre julfix inför julafton och mindre stress. Vi ska umgås och ta tillvara på tiden, punkt. Ett beslut som låter enkelt, men tagit många år att komma fram till. Jag tänker inte ta bort julmyset och julkänslan, men om vi fortsätter höja ribban och stressar runt inför jul och under jul, vad förmedlar vi till våra barn då?

Kram/E

3
60

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00