JULKALENDERN – LUCKA 3

 

”Mitt senaste beslut”

Mitt senaste beslut här i livet är väl faktiskt ett ganska så självklart beslut, men inte alls så enkelt alla gånger. Att prioritera hälsa och välmående. December och jul är för många en lång uppbyggnad av stress inför julen och kikar man på sociala medier så har folk redan tagit in granen, pyntat hela huset, bakat fem olika sorters julgodis, haft glöggmingel, ätit julbord och slagit in nästan alla julklappar.

Ja och så finns det de som inte ens hunnit ta fram adventsljusstaken. Läs jag. Vi var utan vatten hela dagen igår pga. renovering i tvättstugan så sista prio var att leta efter julkartongerna på vinden. Och så får det vara. Visst får jag dåligt samvete gentemot barnen, som helst vill att hela huset ska vara en tomte-värld men det går att göra mysigt på annat vis och denna vecka ska jag ta fram ljusstaken och få det lite julmysigt såklart lagom till andra advent. Det kommer också bli färre klappar, mindre julfix inför julafton och mindre stress. Vi ska umgås och ta tillvara på tiden, punkt. Ett beslut som låter enkelt, men tagit många år att komma fram till. Jag tänker inte ta bort julmyset och julkänslan, men om vi fortsätter höja ribban och stressar runt inför jul och under jul, vad förmedlar vi till våra barn då?

Kram/E

 1. Petra skriver:

  Så skönt att läsa detta! Jag har fått upp ljusstakar och stjärnor men så fort man kollar Instagram så kommer känslan av att man inte gjort tillräckligt. Nissedörrar, paketkalendrar och julgodis för att bara nämna några saker. Det skapar en sådan stress och prestationsångest hos mig. Försöker tänka att jag gör så gott jag kan. Det blir ju faktiskt jul ändå.

  1. Engla skriver:

   Ja årets trend verkar vara Nisse-dörren 😅✨ Man får tänka på att det man ser är resultatet av flera personers fix, men hjärnan är ju inte alltid så smart 😩 Kram!

 2. N skriver:

  Precis så! Jag fick upp ljusstakar och julgardiner i köket i helgen. De andra rummen får fixas vartefter jag hinner och orkar.
  Jag tyckte det var viktigare att sätta mig i lugn och ro och baka pepparkakor tillsammans med barnen, istället för att stressa runt som en galning.
  Det blir jul ändå, även fast det står kartonger med julsaker överallt….🎅

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..