JULKALENDERN – LUCKA NR 1

 

Precis som förra året så kör jag i år en personlig julkalender och hänger på Johanna Kajsons utmaning. Så roligt med personliga texter tycker jag och Johanna har valt ut 24 olika ämnen som jag kommer skriva om ända fram till julafton. Då kör vi med den första luckan:

” Mitt första aktiva val jag gjorde i livet”

Åh det här är inte lätt att minnas. Jag har nog alltid varit ganska velig när det gäller mycket. Haft svårt att tro på mig själv och stå på mig. Men så kan den där lejon-instinkten komma fram, som jag kallar den och jag kör det som jag tycker är rätt och sant för det finns inget annat alternativ. När det gäller barnen, min och R´s relation, mitt mående tex. Där tvekar jag aldrig.

Om jag ska gå tillbaka ca 20 år så minns jag något som förändrade mycket, inte minst inombords. Jag minns att jag under tonåren var väldigt osäker på mig själv och lätt blev avundsjuk på andra. En sån där gnagande avundsjuka som liksom bara blev som ett illamående i bröstet. En väldigt otrevlig känsla som bara förstörde för mig själv. Så bestämde jag mig att jag vill inte må så mer, jag tror att det var i början av gymnasiet. Det finns ingen anledning att vara avundsjuk på andra, jag menar alla har vi våra bra sidor och att inspireras av andra och peppas av andra är en så mycket härligare känsla. Och att istället för att känna avundsjuka, lyfta det till att ge personen i fråga en komplimang och se det som något bra och fint. Så jag minns att jag aktivt ändrade inställning och med det ändrades så mycket. Både inombords men även runtomkring mig för allt blir ju mer positivt! Känner man avundsjuka så låt känslan komma, ifrågasätt den och lyft det till något bra.

Minns du ett aktivt val som förändrat ditt liv på något vis?

 1. Vilket fint inlägg att läsa. Jag gillar verkligen dina mer personliga inlägg. När vi läsare får lära känna dig lite mer.

 2. Sofi skriver:

  Åh vad roligt med julkalender, gillar de här inläggen så mycket, du har så mycket klokheter att dela med dig av ☺️💖
  Jag tror ett av de första och största valen jag gjorde som jag vet förändrade mitt liv när jag som 20 åring valde att stanna kvar och resa själv i Asien och australien istället för att fortsätta resa ihop med mina kompisar. Superläskligt beslut men så rätt för mig, behövde den självständigheten och det äventyret för att växa. Så när de for hem till Sverige bosatte jag mig i Sydney. Och nu många år senare har jag hamnat i Perth, träffade en kille här och idag har vi två barn ❤️

 3. Att välja att bli mamma trots att jag var nitton år när jag stod där med mitt graviditetstest, inte hade jobb och hoppat av gymnasiet. Alla oddsen var emot mig och människor var säkra på att jag skulle misslyckats totalt. Men mitt val att bli mamma blev snarare min framgångssaga 🙂

  Hoppar också på denna utmaning :). Behöver något tema att skriva om fram till julen 🙂

 4. Maria skriver:

  Ett stort och aktivt val som förändrade hela mitt liv är mitt gymnasieval. Jag valde först Barn- och fritid, men ändrade mig och kände att jag ville läsa något som skulle ge mig större valmöjligheter efter studenten. Jag valde då Naturvetenskapliga programmet, vilket ställde höga krav på mig. Jag la ner mycket tid på studierna och läste sedan vidare. 15 år efter studenten arbetar jag nu som ingenjör inom fordonsindustrin och just nu med framtidens elbilar, så himla häftigt! Jag tackar mitt 16-åriga jag som vågade göra ett svårt, stort och aktivt val för MIG 🙂

 5. Ulrica skriver:

  Du är en otroligt fin människa, Engla. Jag läser mellan raderna jämt hur fint ditt hjärta är.
  Att kunna vända en sådan känsla visar också hur stark du är. att vända negativa svarta känslor måste vara det svåraste som finns. Som du skriver, när man gjort det blir allt så mycket ljusare och man blir lyckligare.
  Har du funderat på att skriva en bok? Du skriver så bra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..