ANNONS

JULKALENDERN – LUCKA NR 1

/

Precis som förra året så kör jag i år en personlig julkalender och hänger på Johanna Kajsons utmaning. Så roligt med personliga texter tycker jag och Johanna har valt ut 24 olika ämnen som jag kommer skriva om ända fram till julafton. Då kör vi med den första luckan:

” Mitt första aktiva val jag gjorde i livet”

Åh det här är inte lätt att minnas. Jag har nog alltid varit ganska velig när det gäller mycket. Haft svårt att tro på mig själv och stå på mig. Men så kan den där lejon-instinkten komma fram, som jag kallar den och jag kör det som jag tycker är rätt och sant för det finns inget annat alternativ. När det gäller barnen, min och R´s relation, mitt mående tex. Där tvekar jag aldrig.Om jag ska gå tillbaka ca 20 år så minns jag något som förändrade mycket, inte minst inombords. Jag minns att jag under tonåren var väldigt osäker på mig själv och lätt blev avundsjuk på andra. En sån där gnagande avundsjuka som liksom bara blev som ett illamående i bröstet. En väldigt otrevlig känsla som bara förstörde för mig själv. Så bestämde jag mig att jag vill inte må så mer, jag tror att det var i början av gymnasiet. Det finns ingen anledning att vara avundsjuk på andra, jag menar alla har vi våra bra sidor och att inspireras av andra och peppas av andra är en så mycket härligare känsla. Och att istället för att känna avundsjuka, lyfta det till att ge personen i fråga en komplimang och se det som något bra och fint. Så jag minns att jag aktivt ändrade inställning och med det ändrades så mycket. Både inombords men även runtomkring mig för allt blir ju mer positivt! Känner man avundsjuka så låt känslan komma, ifrågasätt den och lyft det till något bra.

Minns du ett aktivt val som förändrat ditt liv på något vis?

6
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00