SKADAD FOT

 

766a6cfa-7b19-4d8d-90fb-6c49b9448098

Godmorgon tisdag! Dricker citronvatten och svarar på mail efter ett grymt svettigt gympass och en brakfrulle efter det. Jag vet inte om jag skrivit detta, men i somras så fick jag ont i min fot (gör ont från stortån till mitten av foten, alltså på undersidan). Jag tror att det kommer från löpbandet på gymmet för jag kan inte gå där längre. Powerwalks ute går bra, för där är underlaget ojämt men det bränner ändå under foten efteråt. Jag har inte kollat upp det, kanske faktiskt borde göra det. Har tänkt att det ska gå över men nu har jag haft ont i ungefär 5 månader. Vad kan det vara? Brukar be R massera riktigt hårt och då gör det ont men liksom skönt ont om du förstår? Men det gör ont varje dag, mer eller mindre.
På gymmet så värmer jag istället upp på cykel och har äntligen börjar tycka att det är roligt och jag känner att konditionen blir allt bättre. Efter 30-40 minuter på cykeln istället för bandet så kör jag igenom kroppen. Idag blev det rygg & mage.

Önskar dig en fin tisdag! Kram/E

 1. Therese skriver:

  Jag började löpträna på löpband på gymmet i januari och fick ont i fotled och höftled och sedan även knä. Fick lägga av efter typ 1.5 månad för det var inte värt smärtan. Men ville ändå träna igen så bestämde mig för 1.5 månad sen att be om hjälp på stadium ute vid Ikea i uppsala. Fick springa på löpband och testa nån annan grej och sedan plockade han fram en sko för mig. Har efter det kunnat träna smärtfritt på exakt samma löpband. Hade fel sorts sko för mitt löpsteg. (Hade köpt dem för de var snygga och på rea 🙈)

  1. Engla skriver:

   Åh men vad skönt att det ordnade sig! Jag ska också kika upp ett par bra skor med inlägg eller dylikt.

 2. Johanna skriver:

  Vilken fin mugg, var kommer den ifrån?
  PS. Rekommenderar också sjukgymnast!

  1. Engla skriver:

   Jotex 🙂

 3. Maria skriver:

  Har lite liknande problem efter en vår på löpbandet… Googla på Mortons syndrom, tydligen vanligt hos medelålders kvinnor (kände själv 😱över att plötsligt vara mogen för ålderskrämpor??). Pelott och undvika överansträning har gjort det bättre.

 4. Amelie skriver:

  Så där hade jag från och till i 3 år. Rekommenderar dig att gå till en sjukgymnast, inte en läkare på vårdcentralen. Det är sjukgymnaster och inte läkare som är bra på fötter. Jag fick problemet på grund av överbelastning, promenerade mycket varje dag. Fettkudden som man har under främre trampdynan hade tryckts ut liksom och nerver blir ansträngda och man går direkt på benet. Jag fick köpa ett inlägg som såg ut som en liten kudde att lägga i skorna. En Pelottsula/inlägg. Finns olika varianter. Till slut läkte eländet ut men det tog tid. Jag hade så galet ont så jag var tvungen att äta värktabletter ibland.

  1. Engla skriver:

   Ja det är kanske samma som jag har. Gått på bandet dagligen i kanske inte de bästa skorna. Tack för tips!

   1. Malin skriver:

    Jätteviktigt med bra skor när man går/powerwalkar/springer!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..