JAG VILL LEVA

 

Att jaga efter perfektion. Att jaga efter meningen med livet. Att uppnå sig själv. Leta efter nästa måste. Nästa mål.

Vet du. Jag är trött på att jaga, leta och söka. Jag är trött på att leva med en stress om vad jag ska göra sen. ”Vad vill du uppnå?” eller ”Var ser du dig om 5 år? 10 år?” Livet är nu. Tänk att det blivit till en klyscha att säga så. Men den är ju sann. Livet. Är. Nu. Inte sen, inte när du fått drömjobbet, drömhuset eller den perfekt gråbeige nyansen på väggarna. 

Jag tror många missar meningen med livet. Att stanna upp och njuta. Att vara. Varför behöver det hända något hemskt innan man inser hur skört livet är. Varför behöver det gå så långt innan man stannar upp och vårdar det som är en allra kärast?

Jag fick ett fantastiskt mail i veckan, av en läsare som heter J.

”Hej! Jag vill bara säga att jag älskar din blogg just nu och att du bjuder på din vardag. Den är känns verklig och jag kan relatera till den och får mig att känna mig tillräcklig. Har varit och är lite kvar i en rejäl livskris och i samband med detta och sociala medier tappat greppet om vad som är normalt. Det är så skönt att läsa att du gör vanliga vardagssysslor och att barnens aktiviteter, hushållssysslor mm upptar större delen av tex en helg. Det är något att greppa tag i och hålla fast vid i förhållande till instagramflödet där alla är lyckliga och har så oootroligt kul, hela tiden! Med detta sagt menar jag absolut inte att det är en grå tråkig vardag, jag inspireras också av guldkanten du sätter på tillvaron! Men tack för att du bjuder på en verklighet också”

Jag blev så oerhört rörd över J´s mail och det var som att hon satte ord på varför jag fortfarande bloggar och vad jag vill få fram med mina sociala medier. Visst älskar jag mode & skönhet, det gör mig glad och sätter glitter på vardagen. Men mest lever jag för det som kanske många tar för givet. Jag lever för middagsbestyret 16.30 en tisdag. Jag lever för regniga fotbollsträningar med barnen, kalla stunder i stallet, iskalla tår och frusna fingrar i skidspåret. För läxläsning och klia på ryggen, för snoriga näsor & febervarma pannor. För att trösta och torka tårar på små hjärtan som blivit sårade av en kompis. För tröttheten efter en natt med mardrömmar och oro hos små älsklingar. För skratt och bus, lek & flams. För gnäll & tjat. För kramar och kärleksfulla ord som kommer som den renaste magi från deras munnar. Jag lever för kyssar från min man. För blickarna han ger mig, för de dåliga skämten han drar när jag är nere. För handen han håller när dagen är tuff. För stunder när jag får honom att le. När jag får överraska, hålla om och peppa. Vara nära. Jag lever för kärleken. Jag lever för vardag och jag älskar också fest, men mest lever jag för att få vara här och nu. I kaos, i mörker, i vila & ljus. Så som livet är. Jag jagar inte längre. Jag vet inte vad som är om 5 år, eller 10. Det är nu som räknas och jag vill inte missa en sekund till på att jaga nästa mål.

Jag vet vad som är viktigast för mig, och dit hör varken prylar, pengar, prestige eller relationer som inte är på riktigt. Jag är inte perfekt. Jag har mycket att lära fortfarande och jag har mycket att jobba på för att bli en bättre människa. Varje dag. Och under tiden se varje stund som en ny chans, ett nytt äventyr och en ny lärdom. Jag kan själv påverka hur jag vill leva mitt liv. Hur jag vill vara och stå för vad som är viktigast för mig. Vad jag lägger min tid, kraft och energi på. Och där är det inte antal likes som räknas. Det är inte att vara lyckad på pappret eller att prestera för andra. Det är inte att visa upp ett lyckat liv eller arbeta flest timmar i veckan. Jag vill vara en bra människa och förebild. Hjälpa där jag kan hjälpa. Vara viktig för den som vill ha mig i sitt liv. Uppskatta det lilla som det stora.

Mitt enda mål är att verkligen leva mitt liv. Här och nu.

 1. Känner precis som J. Du ger en nyanserad bild som känns verklighetsförankrad och det är precis därför jag fortsätter kika in här. Gillar även hur du ”firar” små saker i livet, det gillar jag själv att göra.
  Har nog aldrig kommenterat någon blogg innan men ville säga tack för det du gör, du inspirerar!
  Kram

 2. Detta träffade mitt i prick för mig! Är i en period där jag funderar o oroar mig mkt för framtiden. Nu känner jag att jag måste också bli bättre på att vara och njuta av HÄR och NU. Kram

 3. Tack Engla för ett sånt himla bra inlägg <3
  Det är så lätt att vara i framtiden och oroa sig för allt. Men det är faktiskt här och nu som vi lever.

  Många kramar ❤️

 4. Hurra! Så bra skrivet <3
  Viktigt att äga sin egen tid tycker jag. Att själv få bestämma vad som är viktigt i livet. Men det är jäkligt svårt att inte låta sig påverkas och triggas av all "perfektion" som visas upp i sociala medier. Tycker att det är jättefint när du skriver om och delar med dig av din vardag! Kram!

 5. Precis därför som din blogg är en av få som jag fortfarande följer! Du är grym, fortsätt köra ditt race och var du. 🙌💕

 6. Klockrent! En stor anledning till att jag plockat bort min instagram är just för att man ständigt matas med hur alla bör vara istället för hur det är. Jag påverkas fast jag inte vill. Jobbar också ständigt med att glädjas över vardagen som vi som familj skapat och att försöka vara i nuet. För det är ju där jag vill vara och någon annanstans.
  Blev tårögd av ditt inlägg då det prickade mitt i ❤.

 7. Tack för ett fantastiskt fint inlägg💕 Så ärligt, så fint och så hjärtligt. Det är precis så jag känner, du satte bara orden så bra på det💕
  Tack för en fin blogg och tack för att du delar med dig av allt livet ger.
  Kram

 8. Ditt bästa blogginlägg någonsin, och så sant, kunde inte uttryckt mig bättre själv! Precis vad jag behövde läsa – ska börja jobba om 1,5 vecka efter över ett års föräldraledighet. Var på jobb häromdagen och kollade schemat (jobbar treskift) och fick sån jäkla ångest när jag insåg hur ”lite” tid jag kommer ha hemma med min lilla älskade unge, hon som är viktigast av allt i livet… Men allt blir bra!
  Stor kram till dig, och tack för en bra och omväxlande blogg ❤️

 9. Ett av de bästa blogginläggen jag läst på länge. För det är ju så, livet är här och nu och att ständigt jaga efter något spiller bara ens tid. Barnen är små en gång och vardagen (även om den är tungrodd ibland) är ju livet som pågår. Att försöka leva upp till de flestas fejkade vardag i sociala medier går ju bara inte. Kram ❤️

 10. Åh så fint skrivet ❤️ Älskar din blogg och har följt dig sen du väntade Jolie. Du är rak och ärlig och är en befriande kontrast till många andra influencers där ute. Älskar att läsa om din vardag (och fest!), finns så mycket igenkänning i mycket av det du skriver. Fortsätt vara den du är för du är fantastisk! ❤ ❤ ❤

 11. Du är sååå klok 😍
  Mitt viktigaste jobb är att vara den bästa mamma jag kan till mina barn. Och med bästa menar jag att vara närvarande och finnas för dom.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..