ROADTRIP

 

Godmorgon torsdag! Veckan har bjussat på lite färre inlägg än vanligt då min hjärna verkligen inte fungerat så bra. Ja typ inte alls. Illamåendet börjar i alla fall lägga sig vilket måste betyda att medicinen börjar fungera. Så himla skönt!

12105d5a 3f9a 4170 9e00 7f6ab679f907 5bac850c49388

Igår var jag & R iväg på en roadtrip för att testa en ny bil. Vår gamla Bettan gick totalt sönder i fredags och Robin har redan lagat den ett par gånger så nu var det liksom finito forever. Tack hej, ses aldrig mer. Typ. Känns skönt med en fin och rejäl bil nu så imorgon fredag blir vi nog med en ny pärla. Värt att fira!

4249b4c9 7df6 4155 963c 1a4b672f1836 5bac85d970f79

Mat på MAX blev det. Älskar deras halloumi-burgare! Och min hälsovecka då? Alltså den har gått åt helvete. Illamående innebär att jag får vara glad om jag ens kan äta och det enda jag varit sugen på är skitmat. Men nu hoppas jag som sagt det vänder så jag får i mig näringsrik mat också.

15b72425 3d04 493d 9d8e 7ff410f31f8c 5bac8644b9330

God burgare men stenhårda strips. Gick i det med dock haha.

Det enda positiva med att hjärnan varit ur funtion är att jag börjat rensa här hemma för det kräver ju inte så mycket tankeverksamhet. Finns en köp- och säljsida här i kommunen som var perfekt då alla köpare kan hämta köpta plagg här hemma. Hur skönt! Rensat barnens jackor & skor, mina jackor, en soffa från Romeos rum (han behöver ett skåp för förvaring istället) mm. Ska fortsätta idag. Hur befriande och renande känns det inte att rensa? Barnen har leksaker som de tröttnat på, jag har inredningsprylar som jag tröttnat på osv. Och jag vill verkligen leva ett liv med mindre prylar (och kläder) överlag. För det stressar mig enormt. Dessutom bra för miljön när sakerna kan gå vidare.

Slut på svammel. Nu kör vi torsdag med jobb, ridskola, städning & rens. Kramar/E

 

 1. Malin skriver:

  Ja jag håller verkligen med om att det är skönt att rensa! Tycker man om mode t.ex. så blir det ju lätt så att man har mer än vad man behöver, och då känns det extra skönt att sälja av saker som man märker att man inte får användning av. Jag köpte mycket mindre under graviditeten och även nu tiden efter, men jag köper fortfarande saker ibland men mer saker som faktiskt behöver som t.ex. nya vinterskor då de gamla gått sönder, en ny vinröd stickad kofta nu till vintern för den jag har är mer än 13 år gammal och sliten osv. Vi ska köpa vår allra första lägenhet nästa år och min plan är att ha rensat ut en hel del till dess, både vad gäller kläder men också använda upp saker jag har, t.ex. body lotions, diverse prov på ögonkrämer, serum osv. Är ju onödigt att fylla flyttkartonger med 5 krämer, 3 shower gels, 5 shampoon osv, så sånt har jag försökt införa lite köpstopp på för att använda upp det jag har först 🙂

 2. Fina Engla, hoppas du mår bättre snart!
  Jag var i närheten av att gå in i väggen för ett par år sedan men lyckades stoppa i tid. Dåligt minne, arg för minsta lilla osv. Det var fruktansvärt och jag vill aldrig hamna där igen. Drog bla ner på barnens aktiviteter (de hade alldeles för många) och började säga nej till saker som man gör fast man egentligen inte vill. Jag började även skänka och sälja saker (urvuxna barnkläder, leksaker, grejer som man har haft liggandes i tio år utan att använda dem osv). Det känns som en befrielse varje gång en sak eller ett plagg får lämna hemmet. Numera tänker jag efter ordentligt innan jag köper något. För miljöns, för plånbokens och för MIN skull. Win-win liksom! Man blir verkligen inte lyckligare av mer prylar.
  Kram!

  1. Engla skriver:

   Så sant! Tack fina du ❤️

 3. Anne skriver:

  Om man verkligen vill minska på sina prylar och sina miljöpåverkan kan man byta ut ordet ”behöver” till ”vill ha” när man ska köpa t.ex kläder. Det är ju ytterst sällan man verkligen BEHÖVER ett plagg. Sen är ett bra tips att samla ALLA sina kläder och då menar jag verkligen allt (även från förråd, vind mm) i en stor hög t.ex på sängen, oftast chockas man av mängden. Har man 25-50 tröjor behöver man ju egentligen aldrig mer köpa en tröja typ. Om du blir stressad av mycket prylar är det smart att bromsa på inflödet, genom att t.ex införa ett äkta köpstopp.Så blir det mindre tid att kolla in kläder, köpa, hänga in, använda, tvätta, hänga in, rensa ut, sälja etc. Mindre arbete för att få loss pengar för att kunna konsumera. Man kan också tänka på kostnade för en pryl eller plagg i tid. T.ex denna märkesväska motsvarar 80 h arbete – skattade pengar. Blir jag lyckligare och gladare av den på sikt?

  1. Engla skriver:

   Så sant!

 4. Sara skriver:

  Vilken köp och sälj sida är det🤔

  1. Engla skriver:

   Köpes/säljes 0173-området

 5. Åh, deras halloumiburgare är så grymt god! Älskar dressingen 😛
  Var rädd om dig fina du. Vila så mycket du kan. Kram

  1. Engla skriver:

   Ja visst är den god! Tack rara du <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..