CELLPROV – SVARET

 

I våras, närmare bestämt i mars så tog jag mitt cellprov efter att ha skjutit på det lite för länge. Du kanske minns att jag skrev om det då? Är det bara jag som får sån ångest inför sådana här saker? När jag väl bokat tid (det jobbigaste) och varit dit så inser jag ju att det inte var så himla jobbigt. Men sen följde väntan. Och väntan. Och väntan.

Igår kom beskedet.

6b2fab50 0ed8 4600 9760 b35e70186af6.jpg

Den lättnaden. Du förstår inte. Jag är inte hypokontriker men när mensen alltid är sen eller uteblir, när magen gör ont ofta och när kroppen spökar, eller strejkar till och från så blir man då och då knäpp. Jag trodde inte att jag skulle behöva vänta i fem månader på svar, det känns inte riktigt rätt men tacksam över beskedet. När jag får nästa kallelse ska jag boka tid DIREKT. Gör det du också <3

Kram/E

 

 1. Men om du varit orolig, varför inte ringt och frågat? Fem månader ska det inte behövs ta, möjligen en om det är ett stort landsting.

 2. Oj då de måste ha brist på personal eller något? Jag gjorde ett runt nyår i Skåne och det tog typ 4 veckor att få svar. Skönt du är frisk!

 3. Har man haft samma partner så länge som du så finns det nog ingen större risk för cellförändringar.. Ofta har man Hpv som man blivit smittad av genom oskyddat sex, tex om du el din partner haft mkt oskyddat sex med andra, om förändringarna är sådana som utvecklas till cancer. (Högrisk virus)
  Vet allt om hur jävla (!) jobbigt det är att få beskedet som inte är positivt……

  1. Åh jag är så dåligt insatt. Trodde vem som helst kunde få det.

   Låter fruktansvärt 😢 Hoppas du mår bättre nu? ❤️❤️❤️ Kramar

  2. Som jag förstått det så kan vem som helst få det. Och anledningen till att flickor som nu vaccineras ska vaccineras tidigt, innan de hunnit ha sin sexdebut.

   1. Ja vem som helst kan ju få det, men ofta/alltid är HPV inblandat för att det ska kunna bli cancer. (Högriskvirus). Finns ju hur många hpv smittor som helst och jag hade själv faktiskt ingen aning om ens va hpv var innan…. eller att man tillomed ska tänka på ”har min partner haft mycket tjejer”…. har han de så är risken stor att han bär på nån hpv smitta..(som oftast är ofarligt för män)
    Unga flickor vaccineras innan dem har vart i kontakt med hpv..(haft sex)

 4. Skönt att beskedet var negativt. Förstår att du blev orolig när det tog sån tid.
  Jag går alltid på mina undersökningar. Men jag är inte direkt orolig. Jag har redan haft cancer i lymfkörtlarna, fick diagnosen när jag var 18 år och är 33 idag så är länge sen. Men nånstans efter det så är jag inte rädd längre. Kramar

 5. Jag ska ta mitt prov nästa vecka men har tyvärr redan fått veta att jag har cellförändringar så jag går var 3:e månad för test. (eller jag borde göra det men det är inte alltid lätt att få tiden att gå ihop.

  Men vill verkligen uppmana ALLA som blir kallade att faktiskt gå och ta provet, det räddar faktiskt liv…

  J

 6. Jag gjorde också cellprov (det första efter förlossning) nu i mars och fick svar denna veckan. Hade faktiskt glömt bort det om jag ska vara ärlig. Mitt svar visade dock att jag har cellförändringar. Hoppas på lite snabbare svar på vidare undersökningar… 🙄

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..