HACKAD

 

Godmorgon! Vaknade upp till mail från instagram som skriver att min mailadress är ändrad inatt. Om det inte är jag som gjort det ska jag verifiera mitt konto. Vilket jag gör nu direkt på morgonen men det verkar vara kört. Någon hade ändrat till en jätteskum mail, att hen var född 1993 mm. När jag sen kan logga in igen är allt borta : (

Först såg det ut så här vilket ändå kände hoppfullt med att det står där att jag har över 3000 bilder. Men sen ser det ut så här, och Jolie försökte söka på mitt konto och då står det att det inte finns.

Åh jag orkar verkligen inte detta. Jag känner mig så jäkla ledsen. Tänk om allt är borta? Det här är ju en stor del av mitt jobb dessutom. Vilken jäkla start på denna lördag. Vad gör jag nu?

 1. Tråkigt att du har fått din instagram hackad… 🙁
  Men du som har det här som ditt jobb och driver ett företag där du lägger upp mycket bilder och texter på sociala medier måste spara ner allt som du publicerar på en separat hårddisk kontinuerligt. Helst bör du även köra backup av din dator varje dag (går datorn sönder, blir hackad eller får ett elakt virus så är ju risken att du förlorar allt som du har i den). Idag går det tyvärr inte att förlita sig på att allting sparas när man lägger upp saker på sociala medier. Eller att inte bli hackad.
  Jag driver själv ett företag och jag kör backup av mina 3 datorer varje natt (schemalagt) och sparar även ner dokument, bilder, mm i kataloger på en extern hårddisk varefter.
  Hoppas att det löser sig för dig!

  1. Det spelar ju tyvärr noll roll att man gör backuper av sina bilder mm, när det är ens Instragramkonto som försvinner 😏 Engla har nog full koll på sina lagringsplaner. Jag tror att hon menar att det är jobbigt att hennes instragramkonto har försvunnit. Även om hon har alla originalbilden sparade på ett säker sätt är ju instagramkontot en del i hennes varumärke.

  2. Fast det är väl snarare hennes följare som hon är rädd att hon förlorat? För en influencer så är ju det värt hur mycket som helst.

   Och det spelar ju inte så stor roll om man sparar alla bilder/ inlägg externt eftersom man ändå inte kan återskapa ens feed då det är något man byggt upp under flera år. Det går ju inte att ladda upp alla foton och captions igen till Instagram de dagar och tider som man gjorde från början.

   Sen kan jag även tillägga att spara saker på en hårddisk är falsk säkerhet, det är hårdvara som är väldigt sårbar. Det är mycket bättre att satsa på en eller två cloud services.

   Engla, jag har sett rätt många i min feed som blivit hackade och jag tror de flesta har kunnat få tillbaka sina konton. Jag vet inte exakt hur men det vore galet om inte Instagram har en kopia av din profil och flöde. De måste kunna hjälpa dig.

   Kram

   1. Jag ville bara påskina vikten av att ta ansvar; skydda och SPARA sina bilder och dokument och inte lita på att de alltid finns sparade för att man lägger upp de på sociala medier. Precis som Engla också skriver i ett nyare inlägg är hon ledsen över att bilder och filmklipp på barnen kan vara borta iom det här.
    Även cloudtjänster drivs av hårdvara så grundregeln brukar vara att man sparar sina bilder och viktiga dokument mm på tre ställen; en i datorn, i en daglig backup och en i ”offsite” backup (tex cloud eller liknande, finns en del att välja på).

 2. Antar att det blev hackat när du verifierade ditt konto o att ingen alls hade ändrat din mail. Så du blev nog lurad 🙁 Som tidigare kommentar så Annica Englund har beskrivit vad man kan göra o vem man kan kontakta!

 3. Ush vad tråkigt! Vet att bloggaren Annica Englund var med om samma sak rätt nyss och nu när jag sökte på hennes instagram verkar allt vara återställt. Kolla med henne, kanske även står i hennes blogg hur hon gjorde😘

 4. Oh, du har nog åkt på en dundernit tyvärr! Det är exakt sådär det går till och tillvägagångssättet som b.la polisen går ut och varnar för.
  Ingen hade förmodligen försökt ändra din mail utan det var när du gick in och verifierade som du blev hackad! 🙁
  Hoppas det kan ordna sig på något sätt!

  1. Nej alltså jag fick mail från instagram att någon ändrat min mail och om det inte var jag skulle jag rapportera det (har mailen kvar såklart) men då var allt redan tömt.

   1. Det är nog så att bedragarna utger sig för att vara från Instagram! Jag har en vän som åkte på samma lurendrejeri från ”sin” bank…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..