NYTTIGA CHOKLADBOLLAR

 

Nyttiga chokladbollar som smakar precis som chokladbollar? Det går väl inte? Jo, det går visst och är busenkelt!

För 20 st lagom stora chokladbollar (ca 30 om du gör dem mindre) behöver du:

20 färska dadlar
10 matskedar kokosolja
8 dl havregryn
1/2 dl riven kokos
4 msk kakao
1 dl kaffe

Mixa dadlarna i en mixer så det blir slätt. Blanda i kaffet, kokosolja, kakao & kokos. Blanda runt till en fin smet. Tillsätt havregrynen och rör om. Nu är det en ganska fast smet som du kan rulla till lagom stora bollar. Jag tycker om att rulla dem i kokosflingor men du kan också rulla dem i lite havssalt, hackade nötter eller mörk choklad som du hackat ner i småbitar. Låt stå ett par timmar i kylen innan du serverar!

Garanterat en hit för dig som gillar chokladbollar och vill vara mer hälsosam : ) Kram/E

LOADING..