ANNONS

RECEPT GLUTENFRI MOROTSKAKA

/

Förlåt mig! Jag har helt glömt bort att dela med mig av receptet på den goda & saftiga morotskakan som jag bakade till Sveriges Nationaldag. Den är dessutom glutenfri och fri från vanligt socker. Här kommer det!

Ingredienser kakan:

– 2 dl olivolja eller rapsolja
– 3 dl kokossocker
– 4 dl rivna morötter
– 3 ägg
– 3,5 dl mandelmjöl
– 1 tsk bakpulver
– 1 tsk bikarbonat
– 1/2 tsk salt
– 1 1/2 tsk kanel

Ingredienser toppingen:

– 200 g philadelphiaost
– 150 g smör
– ca 2 dl sötströ
– saft och skal av en halv citron

Riv morötterna. Vispa socker och olja. Tillsätt äggen och vispa till en fin smet. Blanda i de torra ingredienserna och rör i smeten. Tillsätt slutligen morötterna. Häll smeten i en smord ugnsform (jag tog en springform som är 24 cm i diameter) och in i nedre delen av ugnen på 200° i ca 20 min. Ha koll på kakan, det kan vara olika beroende på vad man har för ugn och vilken form du använder. Den ska få en fin färg.

Riv citronen och vispa alla ingredienser till toppingen till en slät kräm. Ställ in i kylen för att svalna medan kakan svalnar efter gräddning. Bred över kakan när den är riktigt sval och garnera gärna med nötter, bär eller som jag gjorde, med kokosflingor. Servera, ät & njut 🙂

0
21

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00