ANNONS

GLUTENFRI TÅRTA MED JORDGUBBAR & KOKOS

/

Jag följer Frida som driver en bakblogg och levererar många smarriga recept. Såg ett recept på en glutenfri sommartårta innan min födelsedag och bestämde mig för att testa den i fredags. Jag gillar egentligen inte tårta men tyckte att denna såg så god ut utan massor av sockrig fyllning. Dessutom enkel att göra och sånt gillar ju jag : ) Jag har reglerat lite på receptet men annars är den precis lika som Fridas även om min inte blev lika vacker men gillar att den ser lite ihopslängd ut : )

Ingredienser för tårtbotten:
75 g smör
1.5 dl strösocker
3 ägg
5 dl kokos
Saften av den citron

Fyllning:
3 dl vispgrädde
1 liter jordgubbar

Dekoration:
Resten av jordgubbarna från fyllningen
Hallon
Syrén

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper. Smält smöret i en stor kastrull på medelhög värme. Drag bort från värmen när smöret har smält och tillsätt resterande ingredienser. Rör ihop en kladdig smet och låt stå i 10 minuter.

Man kan använda en springform men jag har ingen i rätt storlek så ritade ut två cirklar a 22 cm i diameter på bakplåtspapper och hällde ut smeten i cirklarna vilket gick hur bra som helst då den är ganska tjock och inte rinnig, dock blir de inte perfekt runda i kanterna så värt att tänkas på om man vill ha det perfekt. Grädda tårtbottnarna mitt i ugnen i ca. 20 minuter – till en gyllene färg. Tag ut och låt dem svalna så de inte är varma när du ska sätta ihop tårtan.
Vispa upp grädden fluffig och skiva jordgubbarna. Lägg en tårtbotten på ett tårtfat och lägg på hälften av jordgubbarna. Lägg på andra tårtbotten och klicka ut vispgrädden. Toppa med resterande jordgubbar och blommor, bär eller blad. Klart! Kan meddela att den smakar fantastiskt! Lagom söt & syrlig med kokos & jordgubbarna i fokus.

Kram/E

3
23

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00