ANNONS

EN SOCKERFRI CHOKLADDRÖM

/

Jag såg ett recept i en tidning på en sockerfri chokladtårta som lät himla smarrig och lätt att göra. Det var ett tips från David Hellenius så all cred till honom : ) Jag testade att göra den igår eftermiddag, så fick den stå och stelna till i kylen medan vi tog ett kvällsbad i simhallen.

Ca 6 pers

200 g mörk choklad
1 dl grädde
1 dl osötad jordnötssmör
1 dl rostade, hackade hasselnötter
200 g cream cheese

Dekoration:
Valfria bär, nötter och du kan även ha kakao

Gör så här: Koka upp grädden i en kastrull, dra den av värmen när det börjar att koka. Bryt ner chokladen och rör om till en smet. Rör ner jordnötssmör och nötterna så att det blir slätt.

Häll ner chokladsmeten i en bakplåtpappersklädd form, gärna en sådan med kant som går att lyfta bort. Jag tog dock ett kakfat med kant vilket gick hur bra som helst. Bredden bör vara ca 18 cm i diameter. Ställ kallt i minst 30 minuter. Jag lät stå i 2 timmar. Dekorera sedan med cream cheese (tex. Philadelphia) och bär samt hasselnötter. Du kan också strö kakao över men jag tycker den är väldigt mäktig som den är så skippade det så det inte blir med kakaosmak. Klart! Servera till en klick kvarg eller grädde och jordgubbar.

11
25

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00