EN SOCKERFRI CHOKLADDRÖM

 

Jag såg ett recept i en tidning på en sockerfri chokladtårta som lät himla smarrig och lätt att göra. Det var ett tips från David Hellenius så all cred till honom : ) Jag testade att göra den igår eftermiddag, så fick den stå och stelna till i kylen medan vi tog ett kvällsbad i simhallen.

Ca 6 pers

200 g mörk choklad
1 dl grädde
1 dl osötad jordnötssmör
1 dl rostade, hackade hasselnötter
200 g cream cheese

Dekoration:
Valfria bär, nötter och du kan även ha kakao

Gör så här: Koka upp grädden i en kastrull, dra den av värmen när det börjar att koka. Bryt ner chokladen och rör om till en smet. Rör ner jordnötssmör och nötterna så att det blir slätt.

Häll ner chokladsmeten i en bakplåtpappersklädd form, gärna en sådan med kant som går att lyfta bort. Jag tog dock ett kakfat med kant vilket gick hur bra som helst. Bredden bör vara ca 18 cm i diameter. Ställ kallt i minst 30 minuter. Jag lät stå i 2 timmar. Dekorera sedan med cream cheese (tex. Philadelphia) och bär samt hasselnötter. Du kan också strö kakao över men jag tycker den är väldigt mäktig som den är så skippade det så det inte blir med kakaosmak. Klart! Servera till en klick kvarg eller grädde och jordgubbar.

 1. Men åhhhh 😍 jag som kör sockerfritt nu…hur bra?! 🎂🤗 tack för tipset! ska försöka hinna baka den i helgen.
  Är det vanlig Philadelphia du har? Den ser så fluffig ut. 😁

  Puss

  1. Engla skriver:

   Ja vanlig 🙂 Supergod! Vad duktig du är som kör sockerfritt! Puss <3

   1. Hahaaa 😂 kan vara bra att jag läser kommentaren innan jag skickar.
    Jag menade inte hur bra jag är nu när jag kör sockerfritt, utan att tipset på tårtan kom väldigt lägligt 😜

 2. Lotta skriver:

  Ser supergod ut! Måste testas!
  Har du både Philadelphia och grädde på, eller hur gjorde du? Ser väldigt vackert ut!
  //Lotta

  1. Engla skriver:

   Bara Philadelphia på 🙂

 3. Det låter verkligen gott! Tack för tipset. 🙂

  1. Engla skriver:

   Supergott och enkelt att slänga ihop 🙂

 4. K skriver:

  Körde du sockerfri mörk choklad då? Vilken sort?

  1. Engla skriver:

   Jag körde på 70% mörk choklad 🙂

   1. Sara skriver:

    Men 70%choklad innehåller väl socker? Då är väl inte tårtan sockerfri? Eller vilken sorts chokladkaka använder du?

    1. Engla skriver:

     Äsch är inte så noga 😅 Kör på mörkare choklad om du vill ☺️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..