MER VEGETARISKT!

 

I samarbete med Felix

Jag äter vegetariskt nästan alla dagar i veckan nuförtiden, för att jag mår så mycket bättre av både vegetetarisk och vegansk mat, men också för att jag tänker på djur & miljö. Idag är det så enkelt att välja vegetariskt och det behöver inte vara sallad och morötter som man (läs jag) trodde förut. Du kan få i dig alla näringsämnen ändå. Jag försöker smyga in mer vegetariskt för hela familjen och tack vare mitt samarbete med Felix nu så har det gått riktigt bra. Vi har testat morotsbullar (med pasta), en vegetarisk pytt och så deras smarriga burgare. Min favorit! Färdiga rätter som du kan värma på och komponera precis som du vill!

Den vegetariska pytten är den perfekta snabbmaten! Den är så full av smarriga grönsaker & bönor så du behöver inget mer. Jag hade i lite festaost (halloumi fungerar också) efter att barnen tagit för sig för att få den ännu lite matigare men annars tycker jag den är oerhört smakrik precis som den är. Och vacker!

Att ”snabbmat” kan vara så fantasisk god, nyttig och ja snabb : )

Och till min favorit… de vegetariska burgarna! Jag äter dem precis som vanliga burgare. Med sallad, avokado, dressing, senap och tomatskivor. Serveras hos oss självklart till min favorit, sötpommes.

Skala sötpotatis, strimla och lägg på en plåt med bakpapper. Ringla olivolja över och salta. Grädda i 200-225 grader (jag brukar höja mot slutet) i ca 30 minuter. Stek burgarna i stekpanna i ca 20 minuter, klart. Perfekt till sommarens middagar, och de mättar riktigt bra!

Behöver inte vara svårare än så!

Läs mer om Felix Vegetariska HÄR <—

Kram/E

 

 1. Enligt mig är inte det viktiga att handla/äta vegetariskt utan att handla/äta svenskproducerat. Sverige har en av världens bästa livsmedelsproduktion sett till miljöpåverkan, lagstiftning gällande djurhållning, antibiotikaanvändning osv. Varför ska den konkurreras ut av livsmedelsproduktion från utlandet som har mycket större miljöpåverkan och vegetariska alternativ som innebär intensiva transporter? Och att svenskar inte inser vilken negativ påverkan det blir på miljön lokalt och globalt (flora och fauna såsom hjortar, vildsvin och älgar) ifall det öppna odlingslanskapet och skogsbruket försvinner pga. att svenska bönder konkurreras ut, ja det visar bara på hur outsägligt urbaniserade de flesta av oss är.
  Sedan början av 1950-talet har antalet svenska mjölk- och köttdjur minskat med x antal procent, samtidigt som svenskarnas flygresor till Thailand har ökat lavinartat. Vilket får störst inverkan på vår miljö? Vill man göra skillnad så är det bästa man kan göra att leta efter svenska produkter i butikerna och åka till gårdsbutiker och handla! Nej, men just det, istället för att ändra våra mönster är det lättare att posta en politiskt korrekt bild på sociala medier, eller?!

  1. Som tur är kan man både äta MER grönt och också närproducerat. Vi köper alltid ägg, mjölk och kött från våra lokala bönder. Flyger gör vi väldigt sällan.

   Om jag kan bidra till att några människor blir nyfikna på god, vegetarisk mat så blir jag jätteglad. Jag försöker inte lägga några värderingar i din eller andras mun. Inspirera? Gärna. Kram/E

   1. Jo men det som är i den pytten är nog inte direkt närproducerat, utan mer hitfluget från länder långt bort = dålig inverkan på miljön men man tror att man gör något gott för miljön

  2. Jag äter vegetariskt först och främst av etiska skäl. Att jag inte kan ställa ställa mig bakom köttindustrin. Många hävdar att vi har den mest stränga lagstiftningen kring djurhållning i världen, och det är säkert sant. Men det betyder inte per automatik att den är bra och att djuren inte lider. Att de lider mindre är ju bara en annan grad av helvetet.

   Att vegetarisk kost har en mindre miljöpåverkan är bara ett plus för mig. Jag hade absolut ätit vegetariskt även om det hade haft negativ miljöpåverkan för slippa vara en del i och bidra till djurens lidande. Då hade jag kunnat göra annat för miljön, som till exempel hoppa över den där Thailandsresan som så många gör.

 2. Äter de verkligen pytten? Är nyfiken på riktigt haha mina är så kräsna o skulle aldrig gå hem här. 20 min för burgarna??

 3. Vegetariskt javisst, väldigt gott och nyttigt men färdigrätter nja. Så enkelt att själv slänga ihop en grönsakspytt eller göra burgare. Du som verkar ha stor trädgård, odla! Så roligt att skörda egna grönsaker och laga mat på 😀🥕🥔🥦🥒🍅👌

  1. Ja visst kan man göra allt från grunden men om jag ser till mig själv och min familj och vårt liv så skulle vi få göra avkall på mycket annat om allt skulle lagas från noll. Ibland älskar jag snabb mat och är glad om den då kan vara god & nyttig.

   Ja det där med att odla själv vill jag gärna göra. I framtiden. Kram/E

 4. Jag önskar att vi kunde äta mer vego här hemma men det blir så lätt att det bara blir en enda stor portion kolhydrater när man köper de där färdiga rätterna. Det mest vegitariska här hemma är nog när vi gör typ caprese eller sallad med halloumi 🙈😆 skärpning på oss!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..