DET RÄCKER NU

 

Godmorgon fredag! En bild som jag hittade i telefonen från förra fredagen när jag kände mig glad & vårpirrig. Veckan har gått så snabbt.

Jag har tänkt mycket på livet och döden den senaste veckan. Varit ledsen. Nära till tårar. Tänkt på Avicii, eller Tim snarare, sett hans dokumentär. Läst alla artiklar. Och igår kom ju svaret om varför han dog. Det gjorde så ont i mig. Att hans enda väg att få frid var att avsluta detta liv. Somna in och få ro.

Det är så fruktansvärt hemskt, sorgligt, orättvist. Och tyvärr precis så många människor känner. Man orkar inte mer. Man orkar inte försöka. Man ropar på hjälp men ingen lyssnar.

Att framgång & pengar tycks vara det enda receptet på att man lyckats. Vem är mest populär, drar in mest pengar? Man är älskad när man är på topp! Men vem älskar en på riktigt? Utan allt det där. Den man är?

Livet är ibland så fruktansvärt ytligt och jag är så himla äcklad över hur världen börjar se ut. Att det ses som svaghet att berätta om hur man mår. Men vi är inga robotar. Vi är människor med känslor. Och vi är många som säger stopp nu. Som inser att vi måste lära oss någonting av detta.

Det räcker nu.

 1. Min dag inleddes med att ett stort Instagram-konto hörde av sig och berättade att de tyckte att mitt konto var såååå fint och att de ville dela mina bilder. Jag svarade att de gärna fick göra det. Då fick jag med väntade post ett svar om hur mycket det skulle kosta och att det var billigt för jag skulle få sååååå många nya följare….alltså allvarligt. Är SÅ trött på dennna ytliga värld där ALLT handlar om pengar och likes… När ska vi börja uppskatta varandra för dem vi är inte för vad vi kan tjäna. Suck! Och kram, var bara tvungen att häva ur mig detta.

 2. Tack för ditt inlägg! Ja, vad beror denna psykiska ohälsa på? Nu diskuteras mycket om att det är skolans fel, att vi ställer för höga krav men jag skulle vilja säga att det är föräldrar som ställer för höga krav på sina barn. Det ska vara höga betyg och man måste absolut gå på ett teoretiskt högskoleförberedande program för annars kommer man aldrig kunna vidareutbilda sig och bli en akademiker…. Som om idealet är att vara en akademiker…. Vad är det för fel att bli en duktig hantverkare? Varför inte vidareutbilda sig senare i livet med fortbildning OM man nu vill…

 3. Jag blev otroligt illa berörd av dokumentären om Tim. Hade svårt att somna efter det och bara funderade. Just det där att man gör saker för andra och det andra förväntar sig, är inte hållbart ur lycko synpunkt. Man tappar bort sig själv. Jag är både högkänslig och introvert, jobbar ständigt med att försöka göra val som är mina egna men det är svårt. Alltid ska det presteras så mycket att vi glömmer bort här och nu, det som är viktigt. Livet. Att faktiskt leva. Lycka.

 4. Hemskt att läsa men då man sett dokumentären e d ännu värre att känna att d inte kommer oväntat. Att han bad om att få sluta att han bad dom avboka allt och dom ändå behöll en sista. Han pallade inte och d e så tragiskt för i slutet verkade han funnit ro på sin o i dokumentären

  1. Ytlig i mina ögon är den som inte ser längre än utseende, pengar, status. Som inte reflekterar över egna eller andras känslor. Dvs, din kommentar säger mer om dig än vad du vill säga om någon annan. Tänk på det en stund.

  2. …och bakom de brösten klappar ett stort hjärta, som hon öppnar för sina läsare väldigt ofta, för att dela med sig av djupa, allvarliga saker…

 5. Det har varit en tung vecka, jag har varit så ledsen och tänkt så mycket på Tim ❤️

  Filmen om honom är fruktansvärt sorglig 😔 Det kändes som ett avslut…hans sätt att säga hejdå. Mitt hjärta värker ❤️

 6. Jag har känt precis samma. Igår på lets dance brast det och mina tårar kom! Fina kille, så ung och så modig som berättar och så lyssnar ingen 🙁 Hela dokumentären var som om alla redan visste om att det inte skulle gå bra… Så hemskt!!

 7. Blev också mycket illa berörd först av dokumentären som jag såg under påsk och sen dödsbeskedet. fick skuldkänslor att jag sett hur dåligt han mådde och inget gjorde. 🙁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..