ANNONS

ATT HA OCH VARA EN FÖREBILD

/

Blus Twist & Tango / Kjol Just Female
Jeansjacka Hilfiger

Så härligt att få klä sig i ljusa färger och tunna plagg! Idag har vi varit iväg på 70-års kalas så då fick det bli favoritblusen från förra året, en fin maxikjol med små vita blommor och så jeansjacka och sneakers. Alldeles lagom kalasigt en vårdag i april. Kära svärfar fyller alltså hela 70 år idag! Vad tiden går! Jag fick upp ett minne på facebook från när vi var på svärfars 63-års kalas och Enzo & Romeo var 6 månader. Det är ju som det var igår, samtidigt som bebistiden känns väldigt längesedan. Tänk att vi har så stora barn nu! En dotter som är 10 och två söner som är 7 år. Älsklingarna!

Igår var det min morfars födelsedag. Om han levt hade han fyllt 85 år. Men han dog i cancer för nio år sedan. Min kära morfar! Det blev så påtagligt igår och jag grät mycket. För min saknad till morfar, för den tid som varit. För min sjuka mormor. För livet. För sorgen. Kärleken.

I veckans avsnitt av Inspopodden så pratar jag om morfar då veckans ämne är förebilder. Från barndom till nu. Och morfar var verkligen den bästa förebilden man kan önska sig. Vi var inte blodsband då han inte var min biologiska morfar utan träffade mormor när min mamma var barn. Men vi fick ett fantastiskt band ändå, och det kanske blev ännu starkare just därför. Han var väldigt bra på att berätta och visa hur viktig jag var för honom och han & mormor var min stora trygghet som barn men även in i vuxenlivet. De har påverkat mig enormt mycket och jag är så ytterst tacksam för det. När jag hamnar på villospår är det mormor & morfar jag tänker på, och försöker komma tillbaka på rätt väg.

Det är viktigt med förebilder, i alla åldrar. Någon att se upp till & inspireras av på olika plan i livet. Och tänk så viktiga vi vuxna är. För våra barn, men också andras. Och du som jobbar med barn är en oerhört viktig punkt i deras liv. Jag minns ju fortfarande alla mina lärare och många av deras ord. De kan både hjälpa men också sänka ens självkänsla rejält.

Kärlek/E

6
62

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00