GYN ELLER GYM?

 

Åh jag hann bara med hälften av det jag planerat idag. Inser att jag hade en aningen för lång lista. Men jag får fortsätta imorgon helt enkelt. Imorgon ska jag starta dagen med ett gyn-besök. Inte GYM-besök dessvärre utan det där man (jag) gärna drar mig för. Vet du att jag gjorde min första gyn-undersökning när jag försökte bli gravid med Jolie och de skulle kolla att allt såg ok ut. Jag var alltså 24 år. Det värsta med att vara hos gyn är att man måste klä av sig och gå över rummet a la Kalle Anka. Sen ligga i den där stolen och bresa för kung och fosterland. Och efteråt får man en liten bit papper för att liksom ja torka bort all gel de smetat runt. Och svansa tillbaka till sina kläder med rumpan bar. Känslan är liksom förnedring. Finns så många sätt att göra upplevelsen bättre. Är det bara jag?

Nåväl. Jag ska ta cellprov (på tiden!) och kolla upp varför min mens varit borta i 3.5 månad men ändå har jag mensvärk och onda bröst. Så less på att kroppen spökar. Som vanligt ska man ju inte googla sånt här, för det visar det värsta. Lite orolig känner jag mig såklart. Men det är bara att göra det och hoppas att allt ser bra ut.

Till något annat. Många undrar över Inspopodden och jag kan meddela att vi är tillbaka i april : ) Vi kommer byta dag och podden släpps på måndagar eller tisdagar framöver. Ska bli så himla roligt att få podda igen. Vi har redan släppt 15 avsnitt som du kan lyssna på HÄR så länge. Puss & kram/E

 

 

 

 

 1. Rumpan bar? Jag har alltid klänning eller kjol, känns mycket bättre då. Bara att lyfta upp när man lägger sig😊

 2. Men NEJ ingen Kalle anka walk när nån tittar?klä om bakom skynke när ingen tittar och sätta sig, snabb koll, och sen klä på sig i fred.. (Tycker dock det känns lite extra jobbigt numera när man känner sig lite igenkänd liksom, håller du med?)
  Hoppas allt ser bra ut och glad påsk-kram på dig!

 3. Men ouff 😣
  Nä du är inte ensam, fick kallelse att göra cellprov men väntade och drog ut på det ett helt år tills jag tvingade mig själv att gå och göra det. Det går ju så fort och så viktigt men att ligga där med hela härligheten ute i vädret och alltid bli tillsagd att komma närmare….”ja lite närmre kan komma” ”och så slappnar du av” Jamen visst ni problem, my gaad haha!!! 🙈😂

  Ett tips är att ha längre tröjor som täcker lite och det känns inte lika naket.

  Lycka till imorgon, puss å kram 😘❤️

 4. Jag brukar alltid ta på mig något långt plagg så jag slipper gå med rumpan bar. Gillar verkligen inte de där undersökningarna. Men det jobbigaste var nog när jag skulle kolla upp en knöl i ljumsken och det var en ung, snygg, manlig läkare som skulle göra ultraljudet. Där fick jag ligga med inget på mig på nedre delen av kroppen…. Uff, inget kul!!

  http://hannafialotta.blogg.se

 5. Kan inte halla med mer.

  Nar jag flyttade till UK sa fick jag en valdigt positiv upplevelse. Dar fick man kla av sig bakom en gardin och lagga sig pa en brits, sen sa har man ett stort papperslakan man lagger over sig.

  Lakaren udersoker en sen under papperet om man sager sa. Ingen gyn stol, inget vankade utan klader och helt privat att ta av sig och pa sig efterat.

  Sa mycket mer vardigt och for mig sa gjorde det stor skillnad. Kanns inte som en big deal langre helt enkelt. Dock ar ju gyn stol valdigt hjalpsamt ibland men i UK sa anvads det inte for bara vanliga undersokningar och prover.

  Jag hoppas allt ser bra ut! Kram

 6. Gyn undersökning är inte direkt kul men är glad att man får gå på regelbundna kontroller så man hinner upptäcka om nåt är fel förhoppningvis i god tid. Dom flesta sjukhus/ vårdcentraler jag varit på brukar ha en rock man får ta på sig så man slipper gå med ”rumpan bar” 😊

 7. Jag brukar ha klänning så känns det inte lika Kalle Anka-aktigt. Fast nu senast gjorde jag cellprov i december och då var det ju inte riktigt rätt väder för klänning. 😉 Men är så glad att jag faktiskt bokade tid och inte gick på drop-in som jag gjort förut. Barnmorskan var så mycket mindre stressad denna gång. Och hade faktiskt en skärm där jag bytte om. 🙂 Vi småpratade lite medan hon grejade där nere och jag sa ”Usch varför tycker man detta är så jobbigt?” och hon ba ”Jamen det ÄR en jättekonstig situation!” hehe. Är så glad jag har det överstökat i tre år nu 😀

 8. Hej Engla,

  Symptomen du beskriver upplevde jag när jag var ”nygravid” med mitt första barn. Jag trodde att jag var magsjuk med konstant riktigt rejäl mensvärk. Sen tillkom illamående och ömma bröst och då tog jag ett test när vi var på bröllopsresa i Thailand.

  Hoppas det går bra för dig! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..