LUCKA NR 14

 

”Drömbilden av den perfekta julaftonen”

Vi skapar våra egna jultraditioner och den perfekta julen här hemma börjar redan dagen innan jul med att ställa ut gröt till tomten och sedan uppesittarkväll och paketinslagning för mig och R. Vi brukar försöka vara klar med de flesta klappar innan men det är ju alltid några kvar och de slår vi in när barnen somnat. Kanske njuter vi av ett glas bubbel eller glögg och mumsar choklad samtidigt.

På julaftons morgon vaknar barnen ofta tidigt och då går vi upp och ser om Tomten lämnat något paket i barnens julstrumpor som hänger vid öppna spisen. Vi måste ju också se om han ätit upp gröten, och det brukar han självklart ha gjort : ) Sedan öppnas det paket, vi ser på julkalendern och äter frukost. Sedan börjar väntan och längtan efter Tomten såklart haha. Jag brukar dra och träna och sen så försöker vi hitta på något hela familjen. Tex. åka pulka, innan det är dags för en lättare lunch. Efter att vi ätit brukar barnen få öppna ett paket till och sedan börjar julmatsförberedelserna och gäster brukar dyka upp. Det kan vara alltifrån 2 till 8 gäster. Barnen vill helst att så många som möjligt kommer såklart. Något år kom ingen och då blev de så besvikna minns jag. Även om vi har det mysigt som familj är det viktigt att umgås med släkten under julen. Känns som det hör till.

Efter Kalle Anka är det julmat och sedan väntar vi på Tomten. När han äntligen dyker upp är barnen eld och lågor och sedan ska det delas ut paket, öppnas, byggas ihop och leka. Barnen brukar somna rätt tidigt sedan : )

Då ser jag & R på en film och äter något gott!

God Jul/E

 

  1. Tina skriver:

    Vad mysigt det låter 🙂 Precis som en jul ska vara! <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..