LUCKA NR 12

 

”Verkligheten bakom den perfekta bilden”

När det gäller att ta perfekta bilder till bloggen och instagram så har jag väldigt kort om tålamod. Det ska gå rätt snabbt, men självklart kan jag få leka runt med ljuset, flytta på ett ljus, en halvuppdrucken kaffekopp osv. Jag är mer kräsen med kvalitén idag och vill alltid justera skärpan tex. innan jag lägger ut bilden. Men det är inga overklighetsbilder jag lägger upp utan vill ju ändå att de ska kännas levande och personliga.

Vid sminkspegeln är det alltid bra ljus. Nästan för bra haha. Perfekt om man vill ha en bra selfie. Annars tycker jag om att ta bilder vid fönstret om jag tar selfies. Det är ju mörkt större delen av dagen så här års så det är absolut svårare att fota. Funderar på att investera i studiolampor faktiskt, så jag kan ta ännu fler bilder till bloggen.

Men mina bästa tips är:

– Bra ljus!

– Inte rörig bakrund

– Variation. Bjud på både proffsiga bilder och mindre proffsiga. Blir mer levande då tycker jag. Så kul att få lite snapshots från en dag eller händelse osv.

 

LOADING..