LUCKA NR 11

 

”En Lucia jag minns”

Jag älskar Lucia-firande, det är liksom Lucia som sätter tonen för december och laddar upp för julen. Jag älskade Lucia när jag själv var barn och ännu mer när jag blev mamma. Barnens Lucia-tåg på förskolan är det finaste jag sett, så himla mysigt! Saknar det verkligen idag. Jolie har lussat ett par gånger i skolan också men inte nu de senaste två åren, och inte heller Enzo & Romeo. Supertrist! Det är bara åk2 och åk5 som får lussa tyvärr så vi får vänta till nästa år.

För fyra år sedan, när Jolie gick i miniettan så lussade hon och hennes klass, och Enzo & Romeo ville känna sig delaktiga och åkte dit med tomteluvor : )

Älskade favoriter ♥

Kanske kan be dem lussa här hemma på onsdag så vi kommer i julstämning : )

 1. Therese skriver:

  Mitt barns förskola kör på ljusfest istället, alldeles fantastiskt att titta på!!
  Är verkligen Luciafirandet så fint och bra? Jag och de flesta andra tjejer som jag känner vill minnas det som ångest när det skulle röstas fram vem som skulle bli Lucia, alltid blev det den blonda, smala, populära tjejen.. aldrig fick man någon röst själv fast man var bra på att sjunga. Bland tärnorna var det ”tävling” om vem som hade tjockt och stort glitter för det var lite dyrare & finare”. Det handlar enbart om utseende och det är bara såå fel! Ännu mer fel när killarna skulle rösta fram vilken tjej det skulle bli?! Så tacksam att det börjar försvinna från skolorna. Gå till Kyrkan om ni vill se på Luciafirandet 🙂

  1. Engla skriver:

   Här har alla som vill fått vara Lucia 🙂

   1. Therese skriver:

    Så länge barnen får välja helt själv är det väl bra, vilket det inte är där jag bor (i skolåldern). Men många skolor ser sedan luciafirandet som en kostnadsfråga för föräldrarna, man ska inte ta för givet att alla har råd med liciakläder varje år tyvärr. Det är därför många skolor även har tagit bort skolfotografering, pga. att föräldrar med dålig ekonomi känner pressen att köpa de dyra korten.
    Men sånt här kan man diskutera hur länge som helst 🙂

  1. Engla skriver:

   Ja eller hur? Tråkigt ⭐️

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..