SHOT MED INGEFÄRA – BOTA FÖRKYLNINGEN

 

Processed with VSCO with a5 preset

Igår kväll så gjorde jag i ordning en flaska ingefära-shots! Så himla enkelt och det känns som det faktiskt hjälper! Det bästa är väl att alltid ha en flaska stå i kylen och ta en shot varje morgon eller kväll. Får börja med det för att stärka immunförsvaret : )

– Ca 200 g färsk ingefära

– 1 liter vatten

– 1 msk honung (det står ofta 1/2 dl i recept men jag tycker 1 msk räcker)

– 2 citroner

Skölj och riv ingefäran grovt. Går bra att finhacka den också. Lägg i ingefäran tillsammans med vattnet i en kastrull och låt puttra i ca 20 minuter. Inte koka. Sila av när det är klart och låt svalna till under 40 grader innan du tillsätter honungen och saften från citronerna. Klart! Läste flera tips om att man kan ha i chili för extra hetta och boost så det ska jag testa nästa gång, gott när det bränner till : )

Förvaras sedan i kylskåp (flaska med kork) och kan hålla upp till en månad.

 1. Behöver man skala ingefäran innan man river den?

 2. Vi har gjort den här i ett år nu,helt plötsligt har dom 2-3 sista börjat jäsa. Är det någon som vet varför

  1. Sara skriver:

   Kan det vara något”gammalt” i flaskan som fastnat? Inte helt lätt att göra rent dem..

 3. Det här receptet är så bra!

  Jag brukar också köra det men i min variant ska man bara värma upp ingefäran och vattnet till max 60 grader. Sedan får det stå och dra mellan 30 och 60 minuter innan man silar bort ingefäran.

  Jag brukar ha i gurkmeja också på slutet!

  Sen tar jag en shot av detta morgon och kväll. Tänk på att man inte bör äta för mycket ingefära per dag: https://mittkok.expressen.se/artikel/darfor-kan-ingefara-vara-skadligt-for-kroppen/

  1. Engla skriver:

   Oj då! Kanske därför jag har ont i magen nu då.

 4. Tania skriver:

  Testa att låta finrivna ingefäran dra i citron juice n o sen på med vattnet, det kalla o sist honung så får man med fler av de bra ämnena i ingefäran oförstörda.. räcker med 45 grad för att nyttoämnena börjar urlakas.. jag brukar ha ca 4 dl vatten till 200 g ingefära då…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..