ANNONS

DEN PERFEKTA BASGARDEROBEN

/

För att kunna få ut mesta möjliga av sin garderob är det ett måste med en bra, genomtänkt grund. Alltså att bygga en bra basgarderob med klassiska nyckelplagg som kan kombineras i all oändlighet (typ). Vad som känns klassiskt och som den perfekta basen för just dig, är ju att utgå från DIN stil och smak. Här kommer tips på hur du bygger upp den bästa basen.

Kappor

Ytterplagg

– Skinnjackan. En snygg, klassisk modell som funkar jämt. Den blir snyggare ju mer den används. Jag måste också säga att den behöver inte vara i äkta skinn. Jag har både äkta och skinnjackor i fakeskinn och de är lika snygga. De håller inte lika länge men lätt några år så perfekt när man vill ha en trendig modell som man kanske ändå tröttnar på.

– Kappan. En beige, grå eller svart i längre modell och bredare krage samt skärp skulle jag satsa på eller en i herrmodell. Snygg att bära öppen till vardagsoutfiten som jeans och tröja eller stänga över finklänningen. Här är det värt att satsa på bra material så att den håller sig fin år efter år. En outfitshöjdare alla dagar!

– Kavajen. Ett perfekt plagg som har så många användningsmöjligheter. Använd den till t-shirt och jeans på jobbet, över klänningen på fina tillställningen eller som jacka under sommarhalvåret. Satsa på en svart i bra material och klassiskt snitt. Snyggast är den lite lösa modellen tycker jag.

Skjorta

Överdelar

– Enkla, enfärsgade t-shirts är så snyggt på alla. Svarta, vita och grå är måsten i garderoben. Polo Ralph Lauren har fina, men också H&M och Zara där jag har flera stycken ifrån som sitter perfekt. Jag gillar dem lite loosefit så går alltid upp nån size

– T-shirts med print

– En skjorta/blus i silke eller silkesblandning. Både till pennkjol, jeans eller skinnbrallan. Ser så härligt exklusivt ut samtidigt som det blir avslappnat. Svart, khaki och vitt är färger som funkar bäst

– En oversizeskjorta i ljusblått, randigt eller liknande

– Cashmeretröjor eller andra stickade tröjor i bra material. Svart, grått och beige brukar vara mina favoriter som används ofta. Sedan kan man slå till på en i färg om man vill, puder och khaki tycker jag om.

– En storkofta i bra material. Varm, skön och snygg både som kofta till tex. jeans & tee eller som kappa på vår och höst. Riktigt snyggt och praktiskt.

– Collegetröja. Jag gillar de med print. Snyggt och avslappnat som funkar till både jeans, kjol, skinnbrallan etc.

Style

Nederdelar

– Jeans! Här gäller det att hitta sin modell. Jag skulle satsa på ett par skinny i svart och ett par i mellanblått. Sedan så gillar jag de mellanblå boyfriendjeansen. Den senaste hypen med de sk. mom-jeansen är också het. Tänk lite högre midja, raka i benen och så avklippta nedtill. Behöver inte vara dyra märkesjeans. H&M, Zara och BikBok har grymma jeans. Levi´s 501 hittar du vintage för ca 700-1000:- lite varstans. Tex. hos Asos & Nakd (adlinks)

– Ett par svarta kostymbyxor, jag gillar de dressade med smala ben. Filippa K & By Malene Birger har snygga. Tänk en modell med lite lösare siluett men gärna med avsmalnade ben.

– Skinnbrallan. Så snyggt, men dyrt om du vill ha the real deal. Dock har du ett par som håller många år. Anine Bing, By Malene Birger och Hunkydory har riktigt snygga. Väljer du fuskskinn finns det överallt, H&M, Zara, Gina Tricot och Nelly har snygga varianter som också fungerar och håller bra.

– En pennkjol i bra material alt. (fusk)skinn är snyggt. Till sneakers och stickade tröjan är du vardagssnygg. Till blusen och heels är du redo för fest.

Klänningar

– Den berömda lbd, little black dress, är myntad av en anledning. Det ÄR alltid ett säkert kort. Jag skulle köra på en knälång modell med tight siluett, ett riktigt snyggt fodral med andra ord.

– Sommartid älskar jag bohemiska klänningar i vackert vitt, spets mm. Och gärna färgglada mönstrade. Men det är inte riktigt några basplagg utan sådant som är perfekt att fynda när man hittar någon speciell godbit.

Skor

– Sneakers i vitt eller beige tex.

– Flats som ett par ballerinas med rund eller spetsig tå (spana in Heelow) eller ett par espadriller

– Pumps i svart skinn eller mocka

– Boots i svart

Väskor

– Jag skulle satsa på en designerbag som jag verkligen tycker om och använda den till allt. Annars finns det såklart snygga budgetväskor hos de flesta kedjor. En tote att bära på armen i en ganska rymlig modell samt en mindre axelremsväska som du också kan bära som clutch tycker jag är bra att satsa på. Då har du en väska till alla tillfällen. Svart fungerar ju alltid och en beige nyans känns också lättmatchat.

Accessoarer

– Jag är inget större fan av massa accessoarer men gillar när det är personligt. Favoritarmbanden till en snygg klocka, ett långt, tunt guldhalsband med en berlock eller favoritringar på händerna och snygga naglar. Satsa också gärna på en fin halsduk i bra material, en cashmeremössa, en hatt, solglasögon, ett snyggt skärp och så en snygg frisyr du trivs i såklart!

 

Övrigt

– När du  byggt upp en bra basgarderob så är det lättare att se vad du kan satsa på utöver och vad du kan matcha med din bas. Självklart så är det kul att satsa på lite mer edgy plagg och färgglatt och mönstrat för att bygga upp sin stil och mer variation. Och det är så mycket enklare och mer prisvärt att först satsa på en bra bas innan man shoppar andra plagg och accessoarer. Jag gillar att ha bra överblick i min klädkammare då det blir mycket enklare att klä sig så A och O är att inte ha för mycket plagg och att strukturera upp plaggen så du får en bra överblick. Jeans för sig, tee´s för sig osv. Jag gillar att skriva ner förslag på outfits då och då när inspirationen är på topp.

Summer

Våren & sommarens baser då?

Till våren och sommaren så finns det en hel del nyckelplagg som fungerar år efter år.

– Vita kjolen eller klänningen i spets eller med detaljer

Jeansshorts & jeanskjol (adlinks)

– Linnen med smala band, gärna någon i färg som tex. knallgult eller rött eller rosa

– Sandaler

– Jeansjackan

– PJ-brallan

– En blus i lös modell. Tex. en vit eller blommig

– Baddräkten. Fungerar även som en body till tex. jeansshortsen

– Den lite större väskan. Tänk stråväska!

– Accessoarer i form av solbrillor, hatt, snygga örhängen, långa halsband och många armband

– Mönstrade kimonon eller klänningen. Den man kan slänga över bikinin men också bära till sandaler en sommarkväll

Pics: Pinterest

13
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00