OM DU BOR PÅ LANDET FÅR DU INTE BÄRA DESIGNERPLAGG ELLER HIGH HEELS

Sedan jag började blogga så har det kommit kommentarer då och då både här i bloggen men jag omnämns också i andra skvallerforum, med en lite nedlåtande ton om att jag som bor på landet inte kan bära Chanelväska eller högklackat. För NÄR ska jag använda min fina väska eller de där höga klackarna? I lekparken eller? Eller när jag åker till ICA höhö.

Tänk en stund.

Ja lite till.

Vad kommer du fram till? Berätta gärna så återkommer jag med min synpunkt på det hela senare. Kram/E

 1. Ja just det! Chanel o högklackat kan man ju bara ha i storstanSå dumt! Man köpet väl det man tycker om och använder det var man än bor.

 2. Fattar inte varför andra människor ska ha åsikter när och var man har på sig. Har också designerkläder/väskor och bor liksom du i en småstad. Struntar fullständigt i vad folk tycket och tänker. Jag gillar kläder och mode.En hobby helt enkelt. Ha en fortsatt härlig dag. Kram

 3. Spännande utmaning du ger dig själv här. Du får väl klä dig hur fan du vill när du struttar runt hemma om dagarna anser jag, men lämna de högaste klackarna, mest urringade topparna/klänningarna hemma när du handlar på byn eller lämnar barn utav respekt för ditt äldsta barn åtminstone…

 4. Hahaha jadu man slutar aldrig förvånas över hur mkt tid vissa lägger ner på att fundera över andras val/liv…

  Är så glad att du ändå orkar stå emot och bra med lite svar på tal!

 5. Men jisses! Man får väl bära vad man vill? Och som någon annan skrev, klackar när du ska gå någonstans och väskan när du behöver stoppa saker i något. Och alla har ju olika intressen!

 6. Tjenis snygging!!!
  Bor också på landet, ska vi gå i mjukisbyxor och gummistövlar då eller??? Älskar också mode, klär mig som jag vill och skiter i andra. Stå på dig. You rock!!! 🙂
  Kramar Johanna

 7. Ha Ha Ha!!! 😉

  Bär dem på gymmet- hade väl fått någon att höja på ögonbrynen!! Hehe!

  Ge dem nåt att snacka om, de har ju uppenbart inget bättre för sig!

  Kram!

 8. Klart man kan, den där svenska jantelagen är ju sååå förlegad och bara ännu ett tecken på avundsjuka. Kör ditt race så får andra köra sitt! Kram

 9. Preciiiis detta skrev ju jag ett blogginlägg nyligen efter att ha läst en syrlig kommentar hos dig som jag inte kunde släppa för ganska länge sedan (länk här ovan). Jag tipsade faktisk Bloggkommentatorerna om detta inlägg för jag tycker att det är så urbota löjligt att vi på landet inte skulle kunna klä oss precis som vi vill och jag vet att du ofta har fått ta kritik just där. Jag hoppas inte att DU tog detta som kritik mot dig från mig, det var menat som ett försvar, för ditt inlägg här lät som en mening hämtat från mitt inlägg så jag blev lite orolig. Kram!

  1. Kikan: Tack för ditt inlägg! Tar det absolut inte som kritik, förstår precis hur du menar och är jätteglad över ditt inlägg. Du förklarar så bra : )

 10. Du bör bära det du vill bära oavsett vart du bor, ser inga problem att ha högklackat och en designerväska bara för att man bor på landet.
  Väskan kan du ha varje gång du går ut, den behövs för att ha med sig en massa grejer. När använder dom som bor på landet högklackat, förmodligen vid samma tillfällen som en stadsbo gör det. När man ska till ica? Why not om man vill ha det på sig. Till lekplatsen? Förmodligen inte dock har jag sett dom som har det och det är upp till var och en att avgöra.

 11. Anna-Lena ombedes att krypa tillbaka under den sten du kröp fram ifrån. Gissar att du är gammal, ni brukar ha konstiga åsikter

 12. Självklart får man ha chanelväskor, klackar mm även på landet.

  I ditt fall känns du ofta märkligt klädd i förhållande till vad du gör. Har sett bilder på klänningar med hål vid brösten, världens urringningar vi lämning/hämtning av barn. Skyhöga klackar på gröna lund osv.

  Dessutom känns det som att du slänger på dig en dyr väska när du fotar dig själv till bloggen och sen inte går ut med varken väskan eller kläderna efter fotot är taget.

  Från en som ibland ser dig i Gimo! 🙂

  1. Anonym: Har varken besökt Grönan i high heels senaste åren (för jag får så ont i fötterna haha) eller burit världens urringningar när jag hämtat/lämnat barn. Och ser du mig ofta i Gimo vet du nog precis vad jag bär mest 🙂

 13. Jag tycker det känns oerhört skrattretande att folk går och stör sig vad du har på dig. Det enda jag reagerat på är att du har väldigt snygga kläder och jag blir lite avis 😉 haha. Har för övrigt aldrig sett dig i extremt urringat så förstår inte riktigt vart det kommer ifrån.
  Ha på dig vad du vill, vart du vill säger jag. Förstår inte att folk stör sig eller pratar om det, de måste ha väldigt tråkiga liv.

 14. Tråkigt med de kommentarer du får om att du skulle vara ”utmanande” klädd… Har vi verkligen inte kommit längre än så år 2016? Är vi inte överens om att kvinnor får klä sig som de vill och de är varken sin mans eller pappas ägodel längre?! Så tråkigt att kvinnor aldrig kan göra ”rätt” i samhället! Är man för avklädd = opassande. Är man för påklädd (slöja) = förtryckt. Lägg av, kan vi inte bara börja hejja på varandra lite och peppa?! Vem bryr sig om man visar Chanelväskan i Gimo eller New York, till syvende och sist har man ju lagt sina EGNA pengar på den och gör väl vad man vill?

 15. Jag är 28 år för den som frågade ovan. Det är ju typiskt Englas läsare att skriva saker som Jantelagen, avundsjuka och nu ett påhopp på äldre kvinnor?? Kommer ni mirakulöst nog inte att bli äldre menar ni? Det är inte alltid rätt att klä sig modigt, vågat, klär sig som man känner för – det är väl naivt att tro att det är ok? Eller så har man inte alla hästar hemma…men Engla kan stå o posera i din walk in closet o puta med munnen hela dagarna – men att gå till kontoret med skinkorna synliga eller en urringning ner till naveln, det finns det ingen arbetsplats som det är ok på, jo såklart, något jobb som nattklubbsvärdinna med live show skulle ju inte neka.

 16. Vaddå ”när ska du använda…”? När som helst! Saker man gillar, oavsett om det är ett visst klädesplagg, en väska eller en vacker servis, ska användas! De ska inte sparas på, hänga i någon garderob eller stå i ett skåp för att ”de är för fina”. Vad ska man då med saker till? Ska man bli en sådan som plastar in sin soffa? Nej, livet är för kort.

  Sedan är det precis upp till var och en vad detta är, alltså vad man tycker är snyggt och vackert.

  Och gällande att vissa saker ”inte passar på landet”… Skulle vilja att någon, på riktigt, gav en intelligent förklaring på varför man inte skulle kunna ha en Chanelväska och tio centimeters klackar på Ica?

 17. en vuxen kvinna/ man bär vad f*n dem vill! Kan bli så arg på negativa människor som måste hacka på folk. vill man gå med urringat till skola/dagis så gör man de, vill man gå med höga klackar till Ica/parken m.m så gör man de ! Ingen absolut ingen ska få säga till nån vad man ska o inte ska ha på sig eller göra o inte göra .. Oh hur kan en ort påverka din klädstil !? Det är skratt retande ..

 18. Man får klä sig precis hur man vill och det måste vara upp till var och en vad som är passande.
  MEN det är inte särskilt många seriösa arbetsplatser (skola, bank m.m) som skulle godkänna dina kläder Engla.
  Men så har du ju heller inte ett ”vanligt” jobb med klädkoder och kollegor.
  Tycker mest att det är märkligt att lägga så mycket pengar på utseendet när du spenderar mest tid i hemmet.

 19. Du låter dock ganska avundsjuk och bitter Anna-Lena. Tycker du har supersnygg stil Engla. Har läst din blogg sedan jag var runt 12 eller 13 år och är idag 24 och av alla bloggar är det din jag alltid följt slaviskt och alltid sätt dig som en stilförebild och gillat dina frächa lätta sminkningar. Desutom är du en av de få bloggare som ofta visar dig utan smink på bilder vilket du ska ha stor eloge för. Nu låter jag väldigt fjäskig men det är nog väldigt mycket tack vare dig som jag inte gick runt alla mina tonår i sönderblekt löshår och 2 ton brunkräm i ansiktet för att du inspererade mig till att se sund och fräch ut och är övertygad om att dina barn ser dig på samma sätt:) så tack för en bra och inspererande blogg !

 20. Alltid snyggt klädd. Man får sjävklart ha på sig vad man vill när man vill 🙂 löjligt att de ens kommer på tal att man inte skulle få ha en dyrare väska om man inte bort centralt… Helt absurt.. Och högklackat? Samma där. Kram stå på dig det handlar enbart om avundsjuka och bitterhet, alternativt väldigt lite viktigt att pyssla med om man skvallrar elakt på forum om något så dumt.

 21. Tina: Vad spelar det för roll vart man är när man klär upp sig. Vilka ställen är ok då? Tydligen inte på landet och inte hemma… Jag som trodde att man klädde upp sig för sin egna skull! 😉

 22. Tror knappt det är sant när jag läser alla dumma kommentarer här . du klär dig jättesnyggt och varför skall man inte kunna det när man bor på ”landet ” Och varför får man inte klä sig så , om man är lite äldre ?

 23. Jag blir så förfärad av vissa kommentarer. Sen när har någon annan rätt till att bestämma vad andra ska ha på sig? Kläder är så mycket mer än kläder. Det kan göra hela människan, det är konst, ett intresse mm.

  Jag jobbar 80% inom Landstinget (dvs att jag bär vit/blå ”pyjamas” mestadels av mina dagar. Jag har 4 barn och är vääääldigt sällan ute och partajar. Och ja, jag bor på landet.

  Jag älskar att känna mig fin i läckra kläder och med en snygg väska på armen. Att kunna lyxa till det med läckra partysminkningar en helt vanlig onsdag. Om jag inte får använda det till vardags NÄR ska jag då använda dem? Hemma i källaren en lördagkväll? Skärpning!
  Vill jag hämta mina barn i en galaoutfit så gör jag det för att JAG känner mig fin i det. Vill jag ha klackar till ICA så väljer JAG det för att jag gillar det.

  Livet går ut av att njuta! På landet eller i stan, det kvittar. Det handlar om att känna sig bekväm och fin. Sen struntar jag i var och när.

 24. Alltså varför är det så här i Sverige. Fattar det inte. Jag ska berätta att efter läst vad vissa bloggare får utstå så jag nästan blivit deprimerad. En del kan skriva så elakt jag nästan tappat lusten o det är så fel. Verkar som många mår dåligt. Men det ingen orsak. Nej det här måste upphöra med människor som inte har några gränser. Jobbigt för bloggare o vänliga läsare kramis.

 25. Du klär ju dig så himla snyggt! De som stör sig är förmodligen avundsjuka på att de varken har kroppen eller pengarna att klä sig som du! Jag bor själv i skogen och bryr mig inte så mycket när jag är hemma, men jag åker inte till lokala Ica osminkad i pyjamas och foppatofflor för det Däremot bor det en tjej i den närmsta lilla småstaden som i princip alltid klär sig lite too much, urringat i en liten bh-topp, kort tajt kjol som visar skinkorna och lårhöga stövlar med snörning t.ex. Det är varken snyggt eller passande att klä sig så på tex barndop i kyrkan.. För det tas ivrigt selfies i onaturliga poser och postas på sociala medier. Självklart har hon ett självförtroende att bli grön av avund på, men klädstilen passar inte på landet! Ja inte någon annanstans heller skulle jag vilja påstå. Uppmärksamhet är kanske målet och det får hon, men inte av det positiva slaget. Vet inte var jag vill komma för jag tror att hon förmodligen hade väckt lika mycket uppmärksamhet på Stockholms gator som här i småstaden

 26. Tycker bara det är sjukt att folk ens orkar bry sig? Helt klart avundsjuka jag menar varför läser man en modeblogg och är intresserad av chanelväskor och andra märken? Jo för att få inspiration och för att man själv vill ha samma saker. Alltid handlar detta om ren avundsjuka och att man själv inte kan klä sig som man vill.

  Jag hade själv en bekant som påpekade att min fina designerbag inte passade in i vår lilla stad. Lik förbannat sparar hon ihop och går köper en minst lika flashig som hon syns i var och varannan dag.

  Löjligt people!! Skaffa er ett liv o sluta vara så avundsjuka. Kan sätta pengar på att ni alla hade använt en Chanel bag dagligen om ni hade haft råd.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..