MIN HUDVÅRD

Jag fick en fråga om min hudvård, och om akne-besvär. Jag hade lite typisk tonårsakne upp till ca 20-års åldern men inget jag led av utan det kunde komma och gå, vid mens etc. Men sedan, innan graviditet så fick jag reda på att jag har en sjukdom som gör att jag måste äta medicin för en knöl på hypofysen. Äter jag inte medicin så växer knölen och påverkar syn, balans mm och gör även att jag inte har mens och då heller ej kan bli med barn. Den första medicinen jag fick testa för min sjukdom, gav mig hemska finnar, ja bölder och detta var när jag var runt 23 år. De gjorde så ont och gav mig ärr på kinderna. Fick sedan en ny medicin som fungerar jättebra men skadan utåt var skedd och hade det inte varit för att jag blev gravid med Jolie, och fokuserade på det, så hade jag varit väldigt knäckt. Jag drog mig undan människor ganska mycket och skämdes väldigt första tiden men sedan blev ärren bättre och jag har gått på några laserbehandlingar för att hjälpa huden på traven. Visst är det hemskt att man ska behöva må dåligt pga. en sådan sak men det har tyvärr varit så att jag inte vågat ställa upp på en hel del grejer pga. detta. Även om kanske jag är den enda som tänker på det och ser det. Min dotter sa för några veckor sedan: Mamma, vad har du på kinderna? – Det är lite ärr som jag fick innan jag blev mamma, svarade jag. Då säger hon: Så vill jag också ha när jag blir stor! ♥ Älskade unge! För barn är det inte konstigt, för J var det liksom som att det var fräknar, eller lockar i håret. Jag ska verkligen lära av barnen : )

Till min hudvårdsrutin: Förr så använde jag MD Formulations, och var riktigt nöjd. De slutade ju sedan och då tipsade min hudterapeut mig om NeoStrata. Jag fick hem några tester och efter det var jag helt såld. Såå mycket bättre än MD Formulations och min hy har en annan glow, är mer balanserad och återfuktad och ja mår bättre på alla vis.

Jag använder rengöring, serum & ansiktskräm (med solskyddsfaktor 30, året om). Sommartid har jag solfaktor 50 i ansiktet. Viktigt med skydd!

Denna peeling är ny för mig, jag testade den första gången för ungefär en månad sedan och älskar den. Man lägger på den i ansiktet efter rengöring och låter den verka mellan 2-15 minuter. Det kan sticka lite så jag brukar nöja mig med två minuter. Efteråt är huden ren, len och med en fin glow. Jag tycker man kan bli lite röd och glansig efter andra peels i ansiktet, i alla fall direkt och nån dag efter men denna gör att man vill sätta på sig partystassen och fixa sig direkt haha för man känner sig och ser tokfräsch ut! Beauté Pacifique är märket (finns hos Beauty4Both i Östhammar om ni bor i krokarna).

  1. Ida skriver:

    Lider av samma ssk med mycket ärr sedan tonårstiden. Kan du rekommendera någon behandling eller produkt som minskat dina ärr? Är der enbarr laser som hjälpt? Tack för att du berättar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..