Lchf-Pizza

219

Tack snälla ni för tips på pizza-bottnar! Jag kan absolut äta en vanlig pizza nån gång ibland men denna vecka har magen varit lite smådum, kanske för att jag varit krasslig och då ville jag inte klämma en pizza och ev. förvärra det. Så testade detta recept som Therese delade med sig av bland kommentarerna. Kommer säkert testa flera av era tips framöver 🙂

2 ägg
1 dl mjölk eller grädde
4 msk olivolja
1 msk fiberhusk
2 dl mandelmjöl
Örtsalt (jag hade havssalt)

Sätt ugnen på 200 grader.Blanda ihop alla ingredienser till en smet. Bred utöver en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Höj värmen till 225. Bred på tomatsås, ost och valfri fyllning (jag hade rökt skinka, champinjoner & ananas) och grädda iytterligare 10 min.

221

 

Jag tycker den blev supergod och man får den där brödiga känslan som jag ändå gillar. Vet inte hur många portioner denna pizza är till för men jag åt upp hälften så skulle säga att det räcker för max 2 personer. De andra i familjen ville ha vanlig deg (fegisar).

Pizza

 

Nästa gång ska jag slänga på mer grönsaker, tänk vad gott med röd paprika tex! Serveras med en fräsch sallad. Mums!

LOADING..