Trasigt & Trassel

Älskar hårfärgen jag har nu, känns som en perfekt nyans till mina ögon och färger. Ska boka tid till frisören för att klippa topparna och fräscha upp det lite nu i början av februari. Skönt med lite vårpiff 🙂

Angående magen. Imorgon bitti ska jag ta prover och nästa vecka bjuder på två sjukhusbesök. Jag har ju varit hos läkaren flera gånger redan som ni vet (olika nästan varje gång) och det enda jag vet är att jag har IBS och är känslig mot laktos, ägg och gluten. Mjölprodukter kan fungera ibland, men mjölk undviker jag helt liksom ägg för då mår jag jättedåligt. Men även fastän jag tänker på allt detta så är min mage trasig. Ja det känns verkligen så och jag tror att något är knas efter tvillinggraviditeten för det är efter den som allt detta startat. Det är inte lätt att stå på sig hos läkaren, men nu är jag så oerhört less på det här och något måste ju kunna göras? Jag hoppas det i alla fall.

Nu ska jag värma mig i bastun. Har vilat hela dagen då jag är helt likblek och matt. Men jag & J har målat och byggt med lego och poppat musik 🙂 Och sen har vi sett filmen Trassel med pojkarna. Den är ju så himla bra, skrattar åt samma saker om och om igen 🙂 . Hoppas ni får en fin kväll allihopa! Kramar/E

 1. seperti skriver:

  Jag vet att detta kommer låta dumt, men har du varit i Helsingborg på senaste? Tyckte det var lite läskigt att jag såg en exakt kopia av dig på Ica OJ. Kunde inte sluta tänka på det så nu måste jag fråga dig, har du varit där den senaste veckan med dina barn? Hehe 😀

 2. hanna skriver:

  Det är så sjukt vanligt med magproblem. Efter att jag själv börjat prata lite om mina egna problem (som kom out of the blue) har jag förstått att otroligt många kvinnor har besvär på ena eller andra sättet, i mer eller mindre hög grad. Det värsta är att det begränsar livet så mycket, och sätter sig på psyket. Man måste hela tiden ta hänsyn till magen och att äta (i alla fall bland andra, eller när man inte är hemma) blir på ett sätt nästan en plåga, när man vet att man nästan alltid blir dålig efteråt.
  Det här var ju inte så trösterikt, men mig har det ändå tröstat att veta att jag inte är ensam, och att kunna prata med andra om det.
  Hoppas det finns en fysisk förklaring till dina problem och att det går att göra något åt. Och är det ”bara” ibs eller en känslig mage, så är du i varje fall inte ensam och kan kanske få hjälp av tipsen ovan?

 3. emms skriver:

  Prova Lacti plus på apoteket! Alla magar, och framför allt en mage som inte mår bra, behöver goda bakterier för att bygga upp en hälsosam bakteriestam. Jag lovar att det kommer att hjälpa, åtminstonde till viss del. Jag kände stor skillnad efter bara någon vecka o äter dem regelbundet nu. De flesta magar behöver hjälp för att hålla uppe en god bakteriestam. Hoppas de följer detta råd! Kram o krya på dig

 4. Ms skriver:

  Hejsan fina du!

  Jag har även jag IBS och laktos och gluten intolerans! Om du inte redan fått hjälp med en sk. ”IBS skola” så kolla upp det med din läkare. Det är en helt ny värld i mat och levnadssätt det här med IBS.. Blir lätt att man känner sig vilsen och jag personligen har många ggr tappat humör och lust till saker och ting just pga dånen ständiga värken!

  Mitt råd iaf är att be din läkare remittera dig till en ibs skola.. Och tappa inte modet var hård och klar och tydlig med dina läkare få dem att förstå att Det ÄR ALLVAR för dig och de SKA hjälpa dig!

  Ha en bra kväll pch stort lycka till

 5. A skriver:

  Hörudu KAKAN MURMELDJURET. Engla BAD om sina läsares åsikter ang bloggen. Hon kan ju självklart fortsätta med att visa samma ansiktsbild och bara skriva om PW ,trötthet och kaffe år ut och år in om hon vill det. Vem förbjuder henne?? Men det kan ju vara så att Engla vill behålla sina läsare och även få fler läsare…..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..