ANNONS

Dagen innan, mycket att tänka på

/

Jag skrev låsta inlägg veckan jag opererades och tänkte nu dela med mig av en del. Ni är så många som frågar både bland kommentarer och mail och jag hinner inte svara alla så jag försöker få med det mesta här och så svarar jag under inläggen om ni har några frågor. Dagen innan operationen skrev jag detta:

5e december 2011

Klockan är över 21.00 och imorgon är det dags för min operation. Jag har inte hunnit tänka eller känna så mycket, beslutet tog jag för länge sedan så nu vill jag bara ha det gjort och att det skulle ske denna vinter eller nästa var min förhoppning och efter konsultationen kände jag att jag vill göra det så snart som möjligt. Det kändes så rätt med storleken vi provade ut och läkaren mätte noga och kom med råd och en storlek som passar min kropp. Fick tid i mitten av december men ställde mig också i kö till en återbuds-lista ifall att någon skulle avboka innan. Hade tur och blev uppringd redan samma förmiddag jag bokat tid och det fanns nu en tid den 6e december. Taget! Jag har velat göra det några veckor innan jul så att man förhoppningsvis är pigg och rörlig till julledighet och familjemys.

Nu börjar jag bli lite nervös, pirrig och förväntansfull i en salig blandning. Här hemma så har vi förberett med att storstäda, tvätta massor eftersom det blir väldigt mycket tvätt här hemma så hoppas jag nu det inte ska svämma över av smutstvätt redan efter två dagar. Maken får sköta ruljansen här hemma första tiden då vi räknar med att jag inte kommer kunna göra så mycket kommande dagar. R är hemma en vecka och jag har räknat med att det ska räcka och hoppas jag slipper ha alltför ont.

Jag har hämtat ut smärtstillande och antibiotika på Apoteket och Destucan som är bakteridödande hudrengöring/schampoo. Ikväll och imorgon ska jag tvätta kroppen och håret med det och får inte använda några andra produkter efteråt. Jag ska även vara fastande from. klockan 06.00 imorgon bitti. Får dricka kaffe och vatten fram till 10.00 men vill ju ha mjölk i kaffet och det tror jag inte är ok så får hålla mig till bara vatten. 12.00 skrivs jag in på Akademikliniken i Stockholm och hoppas att jag slipper vänta alldeles för länge på min tur…En dusch nu och sedan försöka sova…Natti!/E

Ett inlägg om operationsdagen och tiden efter kommer också framöver, jag har skrivit en del för min egen räkning och det är väldigt kul att se tillbaka på så här med ”facit i hand”.

66
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00