Vill vara här!

I förmiddags hittade jag Enzo & Jolie i hennes tyghus så här busiga 🙂 E har tröja Burberry och J klänning från How to Kiss a Frog. Ett eller två år gammal är den, har varit för stor tills nu.

Efter lunch stoppade jag pojkarna i vagnen, tog Jolie i handen och gick för att köpa Lördagsgodis. Sedan blev det en sväng på loppis och leksaksbutiken också, men vi bara tittade och njöt av att bara vara. Gick förbi Farmor&Farfar också där vi stannade för bus & fika. Härlig lördag, och jag inser att stressen inom mig kan bara jag ta itu med. Jag måste sluta oroa mig och stressa för allt. Jag vill njuta av nuet, av denna tiden och vara HÄR nu. Låter så enkelt men jag är ofta på flera ställen samtidigt i tankarna. Jag har en hel del att strukturera upp inför hösten, och ska verkligen försöka få fason på min inre stress. Jag tror att det är den som gör mig så trött! Stressen beror på många saker, men jag tror jag vet de största ”bovarna”.

Kramar

 1. Jag är också en sån som stressar mycket och oroar mig hela tiden. Jag har testat allt möjligt, terapi, stresskurs, avslappningsövningar, yoga mm. Inget av det fungerade men i våras träffade jag en psykiatriker och jag fick börja med ångestdämpande medicin (fluoxetin). Dessutom fick jag gå i en sk ”orosgrupp”, ledd av två psykologer, för människor med överdriven oro. Det har hjälpt jättemycket för mig! I gruppen fick vi lära oss att acceptera osäkerhet, att vi inte kan veta och styra över vad som händer i livet. Oro och stress handlar i grunden ofta om kontrollbehov och vi fick lära oss att minska kontrollbehovet vilket i sin tur minskar oron, stressen och ångesten. Jag kan verkligen rekommendera att gå en sådan kurs, jag tror det skulle hjälpa dig. Jag känner igen mig jättemycket i det du skriver och jag tror att vi är ganska lika så en sådan här kurs skulle nog fungera för dig.

 2. Åh, vilka sötnosar du har Engla!

  Härligt att du fick en sådan mysig lördag, och jag hoppas att din söndag ter sig på samma vis.

  DU är en stor inspirationskälla, det ska du veta!

  Kram Paulina

 3. Jag förstår dig precis. Jag går också med en inre stress.. Så mycket vilja, så lite tid!
  Och när man plötsligt får någon dag att ”göra vad man vill”, (som du vet händer väldigt sällan med renovering och småbarn) då blir jag ännu mer stressad för att jag inte vet vad jag ska prioritera!
  Då snurrar alla tankar ännu mer, ”ska jag börja med allt här hemma som jag ligger efter med”, ska jag börja med det där fotoalbumet/fotoväggen jag tänkt på sålänge”, ”ska jag rensa ur garderoberna, åka och handla höstkläder till barnen, fixa födelsedagspresenter”, ”styra upp inför ditten och datten” eller ska jag bara gå och lägga mig och ta igen sedan länge förlorad sömn/läsa boken/tidningen…. Det man känner att man skulle må bäst av är ju det där ”egoistiska”, som att sova och tänka på sig själv för en stund. Men lycka till liksom, då tänker man bara på allt man ”borde” och ”måste”.
  Jag vet inte vad man ska göra för att på bästa sätt mota bort den där stressen, som ger en sömnproblem, irritation, frustration, deppighet, och en oändlig känsla av otillräcklighet….

 4. tuzz skriver:

  Så söta 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..