Mardrömmar

Drömmer så jobbigt och sover så dåligt nuförtiden. Det är som en livs levande skräckfilm att läsa nyheterna, men det går inte att blunda för heller. Lider så med alla drabbade, alla familjer som förlorat sitt barn, syster, bror, vän… Gör ont i mig.

Leva här och nu är så oerhört viktigt, jag påminner mig själv om det ofta. Men att kunna se fram emot en ljus och bra framtid är också viktigt och det känns just nu så skrämmande efter en sådan här fruktansvärd händelse. Jag skriver mest om vardag, mode, inredning och familjemys och vill att denna blogg ska kännas lättsam och ljus men ni vet nog också att jag har svårt att låtsas som ingenting när allt inte känns bra. Även om jag försöker i bloggen.

Nu ska det i alla fall bli en bra lördag har jag bestämt! Picknick i lekparken har vi tänkt om vädret bjuder på sol, men vi börjar med den obligatoriska PWn.

Kramar

 1. Lulu skriver:

  Kramar till dig Engla, jag vet precis…ligger ocksa vaken om natterna och kanner en sadan smarta i hela kroppen. Smartan ar det enda som kanns verkligt i detta elande, resten kan jag inte greppa just nu. Ibland ar vi radda for just radslan…det ar det vi maste slappa. Jag ar gravid (39+4) och kanner att jag vill att bebis stannar i magen, dar hon ar saker. Men det ar inte livet, livet ar underbart – om vi lar oss att inte vara sa radda for att forlora det. Dina barn ar experter pa att leva i nuet, lat inte detta hemska hanga som ett askmoln over nuet. Stor kram

 2. Jag tycker snarare att din öppenhet och din oro ger ett djup till din blogg som gör att jag uppskattar den mer. Du visar att du inte bara tänker på mode och heminredning utan reflekterar kring det som händer runt omkring dig. För vår världs skull och för våra barns skull tror jag att det är viktigt att vi engagerar oss mot främlingsfientlighet och släpar fram trollen i ljuset och tar deras argument ifrån dem. Lättare sagt än gjort så klart, men jag tror på de goda krafterna.

 3. Du är en empatisk kvinna Engla med förmåga att sätta dig in i andras elände…
  Självklart är det psykiskt påfrestande..man känner ju sig totalt maktlös mot ren ondska..!
  Massakern i Norge ligger inom vår kultursfär och det är oerhört lätt att identifiera sig med de norska föräldrarna som mist sina barn..!
  Svälten i Afrika har pågått i decennier och kan inte påverkas av bistånd..!
  Tyvärr röstar afrikanerna själva fram sina korrupta ”politiker”/skurkar till presidenter..!
  Högst 10% av alla livsmedel som världen nu skickar till Somalia..högst 10% kommer de svältande till del..!
  Korruptionen är total..maffiaklaner stjäl hjälpen och säljer livsmedlen..!
  Den svältande som inte kan betala..får fortsätta att svälta..!
  Så här illa fungerar bistånd till Somalia..!
  Detta vet alla makthavare i hela världen om..!

 4. izza skriver:

  det är det man önskar, att allt elände som varit bara skulle vara en hemskt mardröm som man kunde vakna upp från
  men tyvärr är det inte så.
  När ska vi fatta att vi inte borde strida mot varandra, vi har inte råd med det, vi måste försöka kämpa så att moder jord slutar drabba oss med naturkatastrofer, det är det som är väsentligt

 5. Emma skriver:

  Maja: precis så känner jag med! Jag skänker också pengar till afrika. Men som du säger; händelserna i Norge gör mig rädd, för mina barns skull.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..