ANNONS

Mina lussebullar

/

Jag har bakat hela förmiddagen. Det tar alltid längre tid än man tror. Först nu äter jag min frukost som består av fruktsallad och en och annan lussebulle haha. Blir mat i stan senare, kommer vara vrålhungrig! Jag minns ej om ni fick receptet på lussebullarna sist? Dessa blir saftiga och goda, har aldrig fått så mkt beröm för något jag bakat som nu. Jag som aldrig gjort lussebullar förr!Ca 40 st

50g jäst
5 dl mjölk
1g saffran (jag använder dock 1.5g)
2 dl socker (jag använder dock nästan 2.5 dl)
200g smör (lägg gärna till 35-50g)
2 ägg
16 dl vetemjöl special

1 ägg till pensling samt mkt russin till garnering (kan även ha lite i degen)

Smula jästen och häll över mjölken som är uppvärmd till 37 grader. Rör om så jästen fördelar sig. Tillsätt saffran och smält smör (jag använder flytande smör). Rör om. Tillsätt sockret och äggen. Rör ordentligt. I med mjölet och knåda degen ca 10 minuter. Låt jäsa 30 minuter under bakduk.

Dela degen i fyra lika stora delar. Dela sedan varje del i 8-10 bitar. Rulla ut varje bit till 20-30 cm och forma sedan den klassiska lussekatten (hur förklarar man?). Garnera med russin och låt jäsa 30 minuter under bakduk.

Pensla med uppvispat ägg, in i ugnen som är uppvärmd till 250 grader i 5-7 minuter.

Ät och njut!

64
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00